* 24 NOVEMBER 2014- EEN ZWARTE DAG VOOR DE MEDIA

ANTWERPEN STAAKT.......VREDIG!

Door A.Holemans, De NAIS Gazet: www.denaisgazet.be

Gisteren, 24 november was een zwarte dag voor de media!

Geen rellen, geen amokmakende, dronken dokwerkers, geen vandalisme of geweld te melden, geen gruwelbeelden die ze maandenlang kunnen blijven herhalen om de angst van het volk te blijven voeden.

In plaats daarvan , een waardige stakingsdag, met piketten die werkwilligen rustig probeerden te sensibiliseren.

De grootschalige politiemacht + honden die burgemeester Bart De Wever in paraatheid had gebracht, moesten verplicht met hun duimen staan draaien.

Wij willen niet weten hoe groot die factuur gaat worden.

 

Onze eigen dag van steun aan het sociaal verzet is echter vreemd begonnen.

Wij waren afgesproken om het piket aan het ministerie van Financiën te steunen. Vanwege de staking was er uiteraard geen openbaar vervoer. Vroeg in de ochtend kwam een taxi van Berchem Taxi ons ophalen om ons ter plaatse te brengen.

Het gesprek dat onderweg gevoerd werd met de taxichauffeur was zo hallucinant dat ik het hier woord voor woord ga weergeven:

Hij: “die stakingen halen niets uit.”

Ik: “O, jawel, het verzet tegen het regeringsbeleid groeit dagelijks aan.”

Hij: “’t is allemaal de schuld van de mensen zelf, ze hadden maar op het Vlaams belang moeten stemmen.”

Ik: (slik)

Hij: “ Ik stem al meer dan 30 jaar op het Vlaams Belang. Weet ge dat ik 40 jaar geleden van de school werd gegooid vanwege een opstel dat ik gemaakt had.

Daarin had ik geschreven dat de muur in Berlijn moest afgebroken worden en dat er rond Vlaanderen een muur moest gebouwd worden met maar één ingang en één uitgang.

En al die bruin mannen zouden mogen komen werken met een contract van één jaar en dan buiten. En wanneer die zich niet goed zouden gedragen, direct buiten!”

Ik (probeerde nog even grappig te doen): “Dan gaat ge een Vlaanderen krijgen met allemaal brave mensen? Gaat dat niet wat saai worden?”

Hij: “ Nee, Wij moeten één sterke man hebben die alles regelt, zoals Hitler. Hitler had ze verdomme allemaal moeten afmaken. Weet ge dat die bruin speciaal door het rood licht lopen omdat ze zouden omvergereden worden?...dan kunnen ze geld trekken. Één sterke man zeg ik”

Ik: “ Dat heet dictatuur...en wat met de democratie?”

Hij “Niks democratie!”

Ik: “ en menselijkheid?”

Hij (feller en feller): “da moet ge maar vergeten! Weet ge, ze zouden elke Belg een voorhamer en 5 grote spijkers moeten geven zodat ze elke bruine die ze tegenkomen tegen de muur kunnen nagelen.”

En dit was het moment dat ik uitgestapt ben om de rest van het traject te voet af te leggen en nog vastberadener dan ooit het sociaal verzet te steunen tegen het beleid van een ultra- rechtse regering!

 

Aan het ministerie heerste een kameraadschappelijk sfeer.

De ploeg die de Accod-ers kwam versterken bracht de sfeer er helemaal in met