INDIAANSE SPIRITUALITEIT: NIET TE KOOP!

INDIAANSE SPIRITUALITEIT: NIET TE KOOP!

NATIVE AMERCAN SPIRITUALITY : NOT FOR SALE

Door: Alice Holemans- De NAIS Gazet: www.denaisgazet

Bron: NAFPS- New Age frauds en Plastic Shamans http://www.newagefraud.org

Voelt u zich in uw hart een Indiaan, of denkt u een indiaan geweest te zijn in een vorig leven?

Heeft u bewondering voor de Indiaanse levenswijze en wilt u deze in uw eigen leven toepassen en uw eigen versie van zweethut en ‘Vision Quest’ beleven?

Hebt u er ook nog maar één moment bij stilgestaan hoe de traditionele indianen hier zich bij voelen.

Voor u gaat rommelen met ‘Native spirituality’ bedenk eerst even dit:

 - Natives vinden het onethisch om geld te vragen voor een ceremonie of ‘teaching’. Ieder die daar ook, zelfs maar één cent voor vraagt is NIET authentiek.

 Probeer de volgende punten te begrijpen:

 - Native geloofssystemen zijn GEMEENSCHAPPELIJK, niet gericht op de individuele geloofsovertuiging zoals het Christendom. En nog belangrijker is dat ze EIGEN AAN DE STAM zijn.

Er bestaat geen “algemene Indiaanse” vorm van spiritualiteit.

Er zijn zoveel verschillen tussen stammen als tussen het Hindoeïsme en de ‘Church of England.’

Niemand met een beetje gezond verstand gaat deze leringen mengen en ze “Indo-European” noemen.

Maar vele van de oplichters van Native spiritualiteit gooien een allegaartje van stukjes en beetjes van verschillende geloofsovertuigingen bijeen.

 - Traditionele ouderen zijn heel voorzichtig als het om het veranderen van rituelen gaat en het mengen van verschillende gebruiken. Het gebeurt soms, maar enkel na lange discussies die over tientallen jaren lopen. Frauduleuze spirituele leiders werken willekeurig en hebben geen respect voor het sacrale.

 - Traditionele Indianen vinden dat geen enkele ceremonie mag uitgevoerd worden door iedereen die er zin in heeft. Maar Frauduleuze leiders , laten iedereen toe zolang er maar voor betaald wordt.

Een goed voorbeeld zijn de “Vision Quests” die bedoeld zijn voor jongens tussen 12-14 jaar. Maar daar kleine jongens niet zoveel geld hebben verkopen de Frauduleuze leiders voor honderden euro’s hun Vision Quests aan mannen en vrouwen van middelbare leeftijd.

 Noord Amerikaanse Indianen gebruiken het label “Shamaan” nooit!