* HILLARY LAAT SPOREN NA IN DE OLIE

 Als staatssecretaris heeft Hillary Clinton de inheemse volken die vochten voor hun thuislanden belaagd. Miljoenen dollars, afkomstig van olie en ontginning stroomden binnen in de Clinton Foundation.

Hillary als staatssecretaris in Saudi Arabia

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/04/hillary-leaves-tracks-in-oil.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Als staatssecretaris orkestreerde Hillary Clinton een netwerk van spionage gericht tegen inheemse activisten die hun thuislanden verdedigden tegen boringen en mijnontginningen in de Amerika’ s.

Hun spionnennetwerk overspande de Amerika’ s van de Mohawks in Canada tot de Mapuche in Chili.

 

Verder, zoals onthult in de Wikileaks cables: terwijl inheemsen stierven omdat ze hun landen verdedigden tegen de mijnbouw in Peru, kwamen de Verenigde Staten en vier andere landen bijeen als een “pro- mining alliantie”

die verslag uitbracht aan Hillary Clinton.

 

Nu heeft een Zwitserse bank onthult dat de Clinton Foundation miljoenen dollars ontvangen heeft van de Canadese mijnmagnaat Frank Giusta.

Verder blijkt Saudi Arabia een top donateur te zijn van de Clinton Foundation, een land dat aan de top staat van mensenrechten- schendingen, die samenwerken met de Verenigde Staten om een ‘regime partnership’ te orkestreren.

 

De ‘Bill, Hillary en Chelsea Stichting’ bezit nu $277 in activa. De Charity Index zegt dat het niet als een ‘non-profit’ kan beschouwd worden.

 

Bill Clinton en de Canadese mijnmagnaat Frank Giustra deden zich voor als hulpverleners terwijl Giustra wereldwijd inheemse volken van hun grond en bronnen verdreef voor goud en koperontginning. Toen zijn er miljoenen dollars in de Clinton Foundation gepompt door Giustra.

http://bsnorrell.blogspot.com/2015/02/swiss-leak-mining-magnate-and-clinton.html

 

Nu zijn de Saudi Arabische financiers van de Clinton Foundation ontmaskerd.

Saudi Arabia is de grootste olieproducent in de wereld en heeft de tweede grootste oliereserves, na Venezuela.

 

Wall Street Journal onthult dat de Clinton Foundation honderdduizenden dollars ontvangen heeft van een agentschap dat de Keystone XL teerzanden pijplijn promoot.

 

Het volgende artikel beschrijft hoe de ‘vijf –landen mijnalliantie’ samenkwam in Peru en verslag uitbracht aan staatsecretaris Hillary Clinton.

 

Censored News schreef een reeks artikelen over het bespieden van inheemse volken onder Hillary Clinton’s staatssecretarisschap, zoals onthult door Wikileaks. In haar cables eiste Hillary Clinton DNA en iris scans van staatsleiders en andere doelwitten

 

Wikileaks onthulde cables van het State Department die vermelden dat een kerngroep van diplomaten een alliantie gevormd hebben met mijnbedrijven van over de hele wereld, om de mijnbelangen te promoten en te beschermen. De diplomaten kwamen van de VS., Canada, U.K.,Zwitserland en Zuid Afrika.

 

Terwijl VS ambassadeur J.Curtis Struble zijn best deed voor de koperontginning bedrijven in Peru, vergat hij in zijn cables te wijzen op de folteringen en het vermoorden van inheemse activisten door de mijncorporaties aan de grens van Peru en Ecuador.

Strubble liet ook na om de verwoesting van Moeder Aarde en vergiftiging van het land, water en lucht door de koperontginningen te vermelden.

Verder heeft Strubble namen genoemd terwijl hij de mijncorporaties promootte. Hij mikte op specifieke NGO’s en drong aan op aftreden van onderwijzers en al diegenen die buiten Peru inheemse activisten steunen.

 

Nicanor Alvarado Carrasco, Peruviaanse activist en coördinator van de ‘Vicarate for the Environment’ is een van hen die het land verdedigen.

Nicanor zei dat het mijnbedrijf Minera Majaz, een dochteronderneming van de ‘British Montericoo Metals’, illegaal opereert in hun territorium.

“ Dit mijnbedrijf bedreigt het milieu en de rechten van de mensen op voedsel en water,” zei Nicanor in een interview.

 

“ Dit is het moment voor de burgers van de wereld om te laten zien dat wereldburgerschap bestaat. Jullie uit het noorden kunnen helpen om de illegale ontginningsbedrijven zoals Menterrico Metals te stoppen met ons land te vergiftigen, boerenleiders te doden, en het folteren van actieve Minera Maj