* HOOGST GECENSUREERD : TRAGISCH VERZONNEN VS THEATER VOOR VN MENSENRECHTENRAAD

Door Brenda Norrell: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/most-censored-us-tragic-fictional.html

Vertaald door NAIS: www.denais gazet.be

De Verenigde Staten is zoals dat mooie meisje in de school dat floreert op haar eigen zelfpromotie. Maar uiteindelijk vergaat de schittering, de rimpels worden zichtbaar en wel, dan gaat het alleen nog maar bergaf met haar.

 

De Verenigde Staten heeft een partner in zelfpromotie bij de Verenigde Naties, een bondgenoot in zijn ‘cheerleading’ om de aandacht af te leiden van zijn mensenrechten - schendingen.

Zijn mede- crapuul is Saudi Arabië, zwemmend in oliedollars en met een verwerpelijk mensenrechten record. Beiden willen ze u doen geloven dat zij de vlaggendragers van de mensenrechten zijn. Saudi Arabia gaat zelfs zo ver dat zij aan het hoofd wil staan van de VN mensenrechtenraad.

Natuurlijk ziet de rest van de wereld de vreemde relatie tussen de VS en Saudi Arabië voor wat het is.

De rest van de wereld kijkt doorheen het theater dat deze twee landen voor de VN mensenrechtenraad opgevoerd hebben.

Het is theater- tragisch verzonnen theater.

 

Tijdens de recente United Nations Periodic Review bij de VN mensenrechtenraad in Genève, kregen die zoveel leugens en halve waarheden voorgeschoteld van de VS, dat het teveel ruimte zou vergen om al die leugens te herhalen, leugens over kidnapping en folteringen, massale spionage, geheime opsluitingen, dood door politiegeweld, private gevangeniswinsten, vasthouden van migrantenkinderen, geïnstitutionaliseerde raciale profilering, verkrachtingen in het VS leger, doelgerichte moorden door drones, en schendingen van Native Amerikaanse rechten.

 

De ‘spin masters’ waaronder ook Keith Harper, Cherokee, waren ter plaatse bij de review om het allemaal mooi en goed te doen lijken.

Maar buiten de VS, waar er geen voortdurend bombarderen is door de public relations van de US regering, dat voorgesteld wordt als ‘nieuws’ en corporate US media, zien andere landen de waarheid.

 

Lakota Russel Means zei meermaals over deze reviews “ another dog and pony show.”

In de VS verspreid zich een groeiend ongeloof in de reviews van de Verenigde Naties.

Steeds meer gelooft men dat de Verenigde Naties niets zullen bijdragen tot de verandering in de voortdurende mensenrechtenschendingen van de VS.

 

Een van de resultaten die gecensureerd werden door de media was de druk op de VS om CIA agenten, die verantwoordelijk waren voor folteringen, te vervolgen.

 

De doodstraf van de VS en executie van onschuldigen, en oneigenlijke eenzame opsluitingen, waren ook issues die door de VS media vermeden werden. De media in de VS vermeed discussies over de rol van de VN in kinderhandel; daklozen en armoede; en de hoge cijfers van verkrachtingen door medesoldaten in het VS leger.

Tijdens de review, drong Bolivia aan op implementatie van de VN Verklaring over de rechten van inheemse volken, terwijl Cuba wees op de verbijsterende armoede in de VN die resulteert in wijdverspreide dakloosheid.

Mexico drong aan dat de VS het illegale dodelijke geweld door grenspolitie aan de VS grens stopt .

 

Tijdens de review deden de VN vertegenwoordigers een poging om de aandacht van de waarheid in Indian Country af te leiden.

Zij vermeden het onderwerp van de voortdurende aanvallen op indiaans land voor koolmijnen, uranium mijnen, olie en gas boringen en pijpleidingen, kopermijnen, en nucleaire stortplaatsen. De verwoestingen en ziekten door mijnen, boringen en stortplaatsen in Indian Country werden niet belicht.

De zware verwoestingen overspannen Navajo en Pueblo landen in het Zuidwesten tot de Mandan, Hidatsa en Arikara in Noord Dakota, Lakota in Zuid Dakota en ontelbare indiaanse naties in het noordwesten.

De vertegenwoordigers van de VN vermeden de discussie over de verantwoordelijkheid van VS mijnbouwbedrijven voor de moorden, verkrachtingen en verdwijningen van inheemsen over de hele wereld die strijden om hun huizen, families, land, lucht en water te beschermen.

 

De vertegenwoordigers vermeden de discussie over de onrechtvaardige en hoge aantallen van  opsluiting van Amerikaanse Indianen in de private gevangenissen in de VS.

 

De vertegenwoordigers van de VN vermeden de discussie over de tientallen jaren van spionage en provocateurs in operaties zoals COINTELPRO dat zijn pijlen richtte op Amerikaanse Indianen, Zwarten en Chicanos, of de sterilisatie, zonder hun medeweten van Amerikaans Indiaanse vrouwen in de Indian Health Service ziekenhuizen. Er waren geen discussies over de steeds voortdurende diefstal gepleegd door US staten en congresleden van het water van de Amerikaanse Indianen.

Er was geen discussie over de generaties van ontvoerde kinderen, misbruik en moorden van Amerikaans indiaanse kinderen in de kostscholen, of de ontwijding van sacraal land en opsluiting van politieke gevangenen.

 

Er was geen discussie over het feit dat de Israëli- Apartheid aannemer Elbit Systems van de VS een contract aan de grens gekregen heeft en nu verantwoordelijk is voor de spionnentorens, die gericht staan op de traditionele Tohono O’odham huizen op Tohono O’odham land.

Er werd geen melding gemaakt van de kopermijn op sacraal Apache land, gepromoot door senator John MacCain.

 

De VS vertegenwoordigers gingen tot het uiterste om de aandacht af te leiden van de opsluiting van migrantenkinderen, een schending van de internationale wet, en de wijdverspreide verwaarlozing van zieke en gekwetste veteranen.

Verder, verkrachtingen in het VS leger, folteringen en spionage waren de focus van cover-ups door de vertegenwoordigers van de VS tijdens de review.

 

Lees meer: (Engels): http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/most-censored-us-tragic-fictional.html

--------------------------------------------------------------------------------

Nota van NAIS

 

“ Another dog and pony show”, Russel Means, Lakota

Dat hebben wij in België ook te zien gekregen bij het bezoek van de secretaris generaal van de VN Ban ki Moon.

Wij kunnen er met ons verstand niet bij dat die man het ‘Tomorowland- project’ gelijkstelt met de principes en idealen van de VN ???

Is the VN dan ook maar “in it for the money”?

Dat zou natuurlijk veel verklaren.

Veder snappen wij langs geen kanten hoe het ere doctoraat dat hem in Leuven met veel ‘pomp and circumstance’ werd overhandigd door Rik Tofs kan bijdragen tot zijn werk.

Die charades aan de KUL dienen enkel om het imago van Rik Torfs en zijn universiteit op te blinken.

A.H.