NSV organiseert internationale nazimeeting aan Antwerpse universiteit

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8022

Russische professor die oproept om Oekraïeners uit te moorden, Duitse holocaustontkenner en Amerikaanse fascist als sprekers aan de Antwerpse universiteit op uitnodiging van de studenten van het Vlaams Belang?

Twee dagen voor het proces tegen Gouden Dageraad in Griekenland van start gaat en eveneens twee dagen voor neonazi’s de geboortedag van Hitler vieren, organiseert de NSV (Nationalistische Studentenvereniging) een internationale nazimeeting aan de Antwerpse universiteit. Onder het mom van een ‘colloquium’ worden gekende neonazi’s uitgenodigd. Weet de Antwerpse universiteit dat gewelddadige fascisten op 18 april in lokalen van de universiteit verzamelen blazen?

Foto: Alexandr Dugin (rechts) en David Duke (links) van de Ku Klux Klan

 

De headliner op het colloquium onder de naam “Europa. Het Westen voorbij” is de Russische fascist Alexander Dugin, voorheen voorman van de Nationale Bolsjewieken die in opspraak kwamen wegens wapenbezit en geweld. Inspiratie haalt Dugin onder meer bij de Waffen SS dat een “intellectuele oase vormde in het nazi regime.” De ‘excessen’ van het Duitse fascisme zijn voor Dugin een louter Duitse aangelegenheid, het Russische fascisme ziet hij als “een combinatie van natuurlijk nationaal conservatisme met een gedreven wil tot echte verandering.” Ondanks zijn openlijke fascistische posities stond Dugin tot voor kort dicht bij de Russische politieke leiders. Hij kwam pas in de problemen toen hij openlijk stelde dat Poetin en co niet ver genoeg gingen in hun steun aan Russische nationalisten die voor de afscheiding van het oosten van Oekraïne opkomen. Dugin verloor zijn job als socioloog aan de Staatsuniversiteit van Moskou na een petitie die zijn ontslag eiste. Een uitspraak van Dugin over hoe de Oekraïeners moeten aangepakt worden, gaf de aanleiding voor die petitie. Dugan verklaarde immers: “Vermoorden, vermoorden, vermoorden. Er moet niet meer gesproken worden. Dat is wat ik als professor denk.” Komt Dugin dit op 18 april herhalen aan de Antwerpse universiteit? Of heeft de universiteit een probleem met tot geweld oproepende openlijke fascisten?