Neen, racisme is niet normaal!

Door Blokbuster (naar Bb klik op link)

18 april 2017

 

In een (geslaagde) poging om kiezers van Geert Wilders over te winnen, haalde de Nederlandse premier Rutte fors uit naar migranten. Ze moesten eindelijk eens normaal doen, anders moeten ze maar opkrassen. Ondanks deze uitspraak werd Rutte na de verkiezingen door het Europese establishment bewierookt als de man die racisme en populisme had gestopt.

 

 

Door Geert Cool

   Het doet wat denken aan diegenen die in ons land hetzelfde van de N-VA dachten: De Wever en co hebben toch het Vlaams Belang gestopt? Enkele jaren geleden verwoordde de linkse filosoof Ludo Abicht het zo: “Ik was sympathisant van het Anti-Fascistisch Front en Blokbuster en al die linkse bewegingen die tevergeefs probeerden het Vlaams Blok te bestrijden. Maar tegelijk heb ik altijd gezegd dat de enige die het Blok echt de wind uit de zeilen kon nemen, een uitgesproken conservatieve en Vlaams-nationalistische, maar democratische partij zou zijn.”

   Deze redenering gaat voorbij aan de voedingsbodem waarop racistische vooroordelen kunnen groeien. Racisme kan bij gebrek aan collectief antwoord vanuit de arbeidersbeweging electoraal opleveren. Dat ondervindt Theo Francken die het tot de populairste politicus van Vlaanderen bracht met zijn bijzonder neerbuigende en arrogante kijk op vluchtelingen. Het zet partijgenoten van Francken aan tot een opbod inzake racisme.

   Zuhal Demir liet zich als staatssecretaris voor onder meer Armoedebestrijding en Gelijke Kansen meteen opmerken met een harde uithaal naar Unia, het vroegere Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Liesbeth Homans werd niet graag door Demir voorbijgestoken en omschreef Unia snel als een “centrum voor klagende allochtonen.” In het opbod sleurde Demir er ook de armen bij: het record aantal mensen – 143.287! – dat vorig jaar beroep deed op voedselbanken was veroorzaakt door de “gigantische instroom van vluchtelingen.” De N-VA is steeds meer een centrum voor over allochtonen klagende