WAARSCHUWING! BENEFIETS VOOR STANDING ROCK!

Zaterdag 12 november in Kapelle -op –den- Bos

Dit was natuurlijk een kwestie van tijd!

De strijd tegen DAPL duurt al lekker lang, de verwarring door de soms heel erg foute berichtgevingen wordt groter en... héy ho, de tijd om goedbedoelende zielen in hun geldbeugel te doen tasten is zowat rijp.

En wat zijn nu betere ‘publiekstrekkers’ dan ‘shamanen’, medicijnmannen, en een grote dosis Mumbo Jumbo- “allemaal geleerd van de echte indianen?!?”

 

Het zal niemand verbazen dat we achter de organisatie van het festival namen vinden zoals van Johan Mariën (Jo Mar), onze eigen “Vlaamse Indiaan- verkoper van Indiaanse spiritualiteit”.

Zie: http://www.denaisgazet.be/misbruik-van-amerikaans-indiaanse-cultuur-abuse-of-native-american-culture/een-vlaamse-indiaan-verkoper-van-indiaanse-spiritualiteit-in-onze-achtertuin-1

En

http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/flemish-indian-selling-spirituality.html

 

Nog een zeer verontrustende openbaring is dat het verzamelde geld zal meegegeven worden aan “Shamaan” Jim Graywolf Petruzzi!

 

Petruzzi is een Amerikaanse Italiaan die net zoals zovele fraudeurs op een keer het visioen doorkreeg dat er met Indiaanse spiritualiteit geld te verdienen viel.

Petruzzi’s naam was ook verbonden met Sedona, een plaats waar blanke sjacheraars van Indiaanse spiritualiteit goed gedijden. Wie herinnert zich de beruchte zweethut ceremonie in Sedona niet? De zweethut waar verschillende mensen dood in achterbleven?

De Amerikaanse Italiaan Petruzzi runt momenteel een zogenaamde non-profit organisatie :’Sanctuaries of the Earth Mother’.

 

Ook ‘stichtingen’ beginnen nu fondsen voor Standing Rock te ronselen.

Er is niets tegen ‘liefdadigheid’ maar ook hier moeten wij goed nadenken.

Grote ‘stichtingen’ worden doorgaans flink gesubsidieerd. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar de salarissen van hun CEO’s, reisonkosten enzovoort, en weinig komt terecht bij voor wie het bedoelt is.

 

En tenslotte vragen wij ons af waarom wij, wanneer wij de strijd tegen DAPL financieel willen en kunnen steunen- wij het geld nog zouden schenken via obscure individuen en organisaties.

 

Wij leven in het jaar 2016, het zal u misschien verbazen maar op Standing Rock hebben de activisten naast de zweethut ook internet en technologische snufjes. “Shamanen” echter hebben ze niet!

Lees ook: http://www.denaisgazet.be/misbruik-van-amerikaans-indiaanse-cultuur-abuse-of-native-american-culture/indiaanse-spiritualiteit-niet-te-koop

 

 

Wat nu in het kamp prioriteit heeft is het bijeen krijgen van de gerechtskosten voor de honderden die gearresteerd werden onder de aanklacht van ‘misdadig gedrag’. De activisten riskeren lange celstraffen.

Red Owl Legal Collective is ter plaatse in het kamp om de arrestanten bij te staan:

U kan hiervoor rechtstreeks geld overmaken: https://fundrazr.com/campaigns/11B5z8

 

Nog een betrouwbare site voor donaties is: http://oweakuinternational.org

 

NAIS