Extreemrechts stoppen voor het tot geweld tegen vluchtelingen overgaat

Door Blokbuster:http://blokbuster.be/nl/?p=8175

4 september 2015

 

Afspraak op 15 september in Brussel: 19u Madou

De diverse stromingen binnen extreemrechts hopen een graantje mee te pikken van de vluchtelingencrisis. Van de meer radicale elementen die hopen op brandstichtingen en geweld tegen asielcentra tot diegenen die op salonfähige wijze op een colloquium in het parlement eenzelfde boodschap van haat zullen verspreiden.

Doorgaans spreekt extreemrechts over een “asielinvasie” en wordt nog steeds vastgehouden aan de mythe dat degelijke opvang een “aanzuigeffect” veroorzaakt. Alsof mensen uit een oorlogsgebied hun land en familie achterlaten omdat ze hoorden van een vluchtelingenkamp in pakweg Sijsele waar het goed toeven is? Filip Dewinter meent alvast van wel: “Het openen van bijkomende opvangplaatsen zorgt voor een toenemend aanzuigeffect,” stelde hij in het parlement. Neen, de gebrekkige opvang hier is algemeen bekend onder vluchtelingen. Maar velen zien geen andere keuze dan een gevaarlijke tocht en een hard leven in een onbekend land, de andere ‘keuze’ is een zekere dood in eigen land.

Gemakshalve gooit extreemrechts alle Syriërs op een hoopje. Er wordt in dat land gevochten, Islamitische Staat is erbij betrokken en dus zullen er onder de vluchtelingen – volgens de VB-site RechtsActueel allemaal “illegale en ongewenste vreemdelingen” – wel “een onbekend aantal IS-terroristen” zitten. De ‘oplossing’ die Dewinter en het Vlaams Belang voorstellen is eenvoudig: “De grenzen moeten veel beter afgeschermd worden”. Het Hongaarse voorbeeld van een hekken aan de grens wordt daarbij opgehemeld. Als het van het Vlaams Belang afhangt, komt er straks een ‘Fort Vlaanderen’ binnen ‘Fort Europa’. Maar maakt dat een einde aan de oorlog in Syrië? Niet bepaald.

Het is overigens opmerkelijk dat Filip Dewinter hier staat te schreeuwen teg