Help me mijn vader te bevrijden

 Oproep van Kathy Peltier, dochter van Leonard Peltier aan Amnesty International USA

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Vaders van overal in de Verenigde Staten worden dit weekend gevierd, zij brengen tijd door met hun geliefden en genieten van hun kinderen.

Maar voor mij is Vaderdag een lege dag.

 

Mijn vader is Leonard Peltier, een vooraanstaand American Indian Movement (AIM) activist. Zijn naam is synoniem met de strijd voor Native rechten en hij zit nu reeds 40 jaar achter tralies- mijn hele leven.

Terwijl de gezondheid van mijn vader sterk achteruit gaat zou het voor mij de wereld betekenen kon ik een beetje van zijn leven delen- zelfs maar een week zou geweldig zijn.

Help me mijn vader thuis te brengen: Zeg President Obama om Leonard Peltier clemency te verlenen!

Help bring my father home: Tell President Obama to grant Leonard Peltier clemency.

 

In 1975 werden twee FBI agenten en een Native Amerikaanse jongen gedood tijdens een confrontatie tussen de FBI en AIM in Zuid Dakota. Mijn vader was daarbij aanwezig maar heeft zijn onschuld steeds gaande gehouden.

Heel veel mensen, waaronder rechters, gevangenisbewakers en juristen hebben toegegeven dat zijn rechtszaak onrechtvaardig en corrupt was. Zij hebben opgeroepen voor genade, mildheid en vrijheid- maar toch blijft hij in de gevangenis.

 

Mijn vader is heel ziek geworden en heeft een gescheurde slagader in de buik.

Het ‘Federal Bureau of Prisons’ zegt dat het nog niet erg genoeg is om de juiste medische verzorging te geven- maar ik ben bang dat het te laat zal zijn. Zijn vrijheid zou betekenen dat hij de medische hulp kan krijgen die hij echt nodig heeft.

 

A.U.B vraag het ontslag uit de gevangenis zodat we de tijd die hij nog heeft samen kunnen doorbrengen.

Please ask for the release of my father so we can spend the time he has left together.

 

Hij heeft zoveel van mijn leven gemist, belangrijke momenten zoals diploma-uitreikingen en steeds moet ik eraan denken dat dit niet was omdat hij dat hij het niet wou maar omdat hij geen keuze had.

 

Mijn grootste angst is dat hij zal sterven in de gevangenis en dat ik in die veertig jaar nooit echt samen met hem geweest ben.

 

Help mijn vader te bevrijden!

Kathy Peltier

Dochter van Leonard Peltier

 

http://www.whoisleonardpeltier.info