'Jan de Boer' uit deze facebookgroep gezet

Door AFF- Antifascistisch Front

 

17 augustus 2017

 

Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft deze Facebookgroep open gezet als een vrij discussieforum voor antifascisten, ook voor zij die niet net hetzelfde denken als het AFF. Het AFF kreeg hoe langer, hoe meer klachten over ene ‘Jan De Boer’ die de sfeer hier verpest door zowat iedereen uit te maken voor fascist als hij of zij niet krek hetzelfde denkt als ‘Jan De Boer’. Het zijn klachten die niet alleen op deze Facebookgroep gepost werden, maar ook privé aan AFF’ers overgemaakt werden.

We hebben gisterenavond ‘Jan De Boer’ proberen duidelijk te maken dat door zowat iedereen uit te maken voor “fascist”, je de betekenis van wie een fascist is devalueert. We gaven gisteren ‘Jan De Boer’ de raad om een eigen Facebookgroep te beginnen, maar weer trok hij van leer in onbehoorlijk taalgebruik. We waarderen de informatie die ‘Jan De Boer’ aanbracht uit vooral Vlaanderen en Nederland, maar discussies moeten op een fatsoenlijke manier gebracht worden. Zowel in taalgebruik, als inhoudelijk, en niet door mensen te stalken.

Overigens kennen we ‘Jan De Boer’ niet persoonlijk. We weten niet wie hij of zij is, waar hij of zij woont en wat hij of zij nog doet buiten Facebooken. We kennen wél meerdere mensen die hij herhaaldelijk beledigd heeft en al vele jaren een onberispelijke staat van dienst hebben in de strijd tegen extreemrechts en neonazi’s.

 


Nota van NAIS: Jammer dat zulke dingen moeten gebeuren. Respectloze, anonieme, scheldpartijen zijn nu eenmaal wat FB faciliteert, en dat brengt ons meteen terug naar de bron van de NAIS Gazet. Ons doel was en is nog steeds hardwerkende actiegroepen  een stem te geven. Solidariteit met acties tegen onrechtvaardigheid, racisme, fascisme, uitbuiting en onderdrukking op te roepen en bekend te maken aan een groot (en stilaan  groter wordend) publiek dat principieel en weldoordacht niets met FB te maken wil hebben. Zodra onderwerpen “globaal”, “viraal”, over het internet uitgesmeerd worden komen kapers op de kust en wordt het  zeer moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

De informatie en researchresultaten van het AFF zijn steeds waardevol gebleken. Door een discussie over auteursrechten voor foto's en de absurde hoge boetes moest het AFF /Verzet blog stopgezet worden. ( Lees ook: https://www.denaisgazet.be/anti-fascistisch-nieuws-3/2017-1/een-jaar-na-het-stopzetten-van-de-aff-blog

Wij hopen dat er weldra een oplossing uit de bus kan komen om met ons allen een front te vormen in de strijd tegen het door het kapitalisme gedirigeerde fascisme/Racisme!

¡El pueblo unido jamás será vencido!