Rechtbanken moeten Mormonenkerk verantwoordelijk stellen voor seksuele misdaden tegen Navajo kinderen.

Twee mensen in het rechtbankdossier geïdentificeerd als “MM” en “RJ”, poseren met hun moeder in een foto verstrekt door hun advocaat. ( via William Keeler)

De Mormonenkerk en elk apart lid moeten verantwoordelijk gesteld worden voor het seksueel misbruik van kinderen die geplaatst werden bij Mormonen in het Mormonen plaatsingsplan.

Het misbruik van Indiaanse kinderen in kerk en staatskostscholen, en in katholieke kerken door priesters was endemisch en werd in de doofpot gestopt door de regeringen van de VS en Canada, ook door de regeringen van Australië en Nieuw Zeeland.

Nu komt het seksueel misbruik van Navajo kinderen in Mormonenhuizen aan het licht. De kerken, de Paus en andere kerkhoofden- moeten verantwoordelijk gesteld worden.

Momenteel doet de Mormonen kerk -Kerk van de heiligen van de laatste dagen- een poging om met een contactverbod enkele seksmisbruik rechtszaken in de Navajo Nation rechtbank te blokkeren.

In een poging om vervolging te ontlopen beweert de Mormonenkerk dat de overheid van de Navajo Nation geen jurisdictie heeft in verband met seksueel misbruik buiten de Navajo Nation.

Lees het artikel: http://fox13now.com/2016/06/03/lds-church-seeks-restraining-order-in-navajo-sex-abuse-lawsuits/

 

Nota van Brenda Norrell:

Toen ik in 1979 aankwam in Window Rock, Arizona, in de Navajo Natie, waren daar de lange gele bussen die kinderen opladen om hen naar Momonen plaatsinghuizen te brengen in Utah.

De kinderen kwamen van Sawmill, Crystal en andere plaatsen.

Ik was geschokt. Ik kon niet begrijpen hoe zij al die kinderen konden wegnemen. De kleintjes zagen er zo angstig uit.

Jaren later heb ik veel van die kinderen ontmoet. Zij waren niet langer angstig, zij waren woedend.

Zij zijn niet enkel bang geweest. Zij zijn getekend voor de rest van hun leven.

Brenda Norrell