België: VB’er haalt neonazizanger naar Sint-Niklaas. Onze boodschap: No Pasaran!

Door Blokbuster : http://blokbuster.be/nl/?p=7820

Vlaams Belanger Rob Verreycken haalt de Duitse neonazi Frank Rennicke naar Sint-Niklaas. Het voormalige personeelslid van het Vlaams Belang in het Europees Parlement vond na de laatste Europese verkiezingen onderdak bij de Duitse NPD-verkozene Udo Voigt, een aangebrand kopstuk van een erg donker aangebrande partij.

Frank Rennicke staat meer bekend als extreemrechtse militant dan als zanger. Hij is een vooraanstaand militant van de neonazipartij NPD. Voor hij zich bij NPD aansloot was hij lid van de Wiking-Jugend, een organisatie die in 1994 werd verboden. Op dat ogenblik was de Wiking-Jugend met zowat 500 leden een van de grootste neonazistische jongerenorganisaties in Duitsland. Het verbod kwam er niet wegens valszingen of andere muzikale uitspattingen, maar wel degelijk omwille van het neonazistische en gewelddadige karakter van de groep.

Nadien was Rennicke actief bij de NPD en deed hij zich voor als een ‘volkszanger’ die onder meer het lof van de Wehrmacht bezingt (in Heldengedenken, zie Youtube). Voorbeelden zoekt hij onder meer bij nazi’s als Rudolf Hess, zo zingt hij: “Mit Rudolf Hess ist uns ein Held geboren, er ist uns Lehrer, Vorbild und Garant!”. (zie Youtube)

Rennicke kwam in opspraak door veroordelingen wegens het aanzetten tot haat maar ook door het ondertekenen van een petitie voor de vrijlating van holocaustontkenner Ernst Zündel in 2001. Die steun was geen toeval, zelf lag Rennicke mee aan de basis van de Verein zur Rehabilitierung der wegen Bestreitens des Holocaust Verfolgten (Vereniging voor de rehabilitering van wie vervolgd wordt wegens het ontkennen van de holocaust). Deze organisatie kende leden als de Oostenrijkse neonazi Gerd Honsik, de gekende holocaustontkenner Robert Faurisson en andere gekende namen uit deze kringen.

Kortom, Rennicke was een uitstekende kandidaat voor de NPD voor de presidentsverkiezingen van 2009 en 2010. In 2009 was dit ook met steun van een andere extreemrechtse partij, de DVU. Optreden doet de “nazi-bard” vooral op NPD-gelegenheden. Nu ook Rob Verreycken in dienst is van de NPD, moest er wel een optreden in Vlaanderen komen. Geheel toevallig gebeurt dit in de stad waar Verreycken woont, St-Niklaas, en door de rechtse website waar voortrekker van is, Rechts Actueel.

Het bevestigt onze eerdere stelling dat de verkiezing van neonazi’s in het Europees Parlement ook bij ons gevolgen heeft. Gouden Dageraad probeerde al enkele bijeenkomsten in ons land te houden en dit wordt aangegrepen door marginale neonazigroeperingen om zich op te bouwen. En ook bepaalde VB-kringen staan open voor allerhande neonazi’s. Waar de nieuwe VB-voorzitter Tom Van Grieken zich eerder zachtjes moest distantiëren van een NSV-meeting met NPD-kopstuk Udo Voigt in Antwerpen – hij schreef het toe aan een fout van de ‘toenmalige NSV-leiding’ (zonder te vermelden dat hij in die leiding de voortrekker was) – kennen Verreycken en co minder schaamte. Zij nodigen de nazi-zanger uit naar Vlaanderen en willen dit in een publieke zaal doen.

Toen het gemeentebestuur van het aangebrande karakter van het optreden op de hoogte was, werd de toelating ingetrokken. Zelfs voor de N-VA-bestuurders was dit een brug te ver, wat hen uiteraard niet in dank werd afgenomen door de extreemrechtse ‘volksvrienden’. N-VA-schepen Charlier verklaarde: “De belangrijkste reden is dat een optreden met Frank Rennicke niet past binnen de beleidsvisie van het cultuurcentrum en de stad”. Rechts Actueel trok naar de rechter en kreeg gelijk, de advocaat van dienst voor Rechts Actueel was Rob Verreycken zelf. De stad moet het contract respecteren.

Het is vreemd dat een rechter de stad verplicht om een nazi de lof van Rudolf Hess te laten zingen in een zaal van de gemeenschap. Alleszins maakt deze gerechtelijke beslissing duidelijk dat we niet op de officiële instanties moeten rekenen om de strijd tegen extreemrechts te voeren. De enige kracht waar we zeker van zijn, is die van onze eigen mobilisatie. We mogen de neonazi’s geen ruimte laten! Blokbuster steunt dan ook de oproep om een actie te houden om te protesteren tegen de zingende Rudolf Hess-fanaat en zijn rechts-actuele medestanders.

Nota van NAIS: NAIS is solidair met Blokbuster en zegt met hen : "No Pasaran!