* uitbuiters van het lek van Gold King mijn: McCain en de universiteit van Arizona

Foto: Nihigaal bee Iina 'walkers' naar Sacred Mountains steken de Navajo Boeren in Shiprock, N.M. een handje toe na de verwoestende toxische lek van de Gold King Mine.

 

Terwijl McCain schoon weer speelt met het Gold King mijnlek, en de universiteit van Arizona profiteert van de miserie, verdienen de hersendode Arizona en Nationale media de 1° prijs voor Hypocriete Media.

 

Door Brenda Norrell, Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/04/exploiters-of-gold-king-mine-spill.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Arizona -senator John McCain buit het Gold King Mijnlek uit en de media slikt het als hersenloze robots.

Het is voor niemand een verrassing dat de Universiteit van Arizona in Tucson veel geld binnenrijft- zo’n $600.000 om het lek te bestuderen.

 

Dat is waar de Universiteit van Arizona en McCain goed in zijn: profiteren van miserie!

Terwijl Mc Cain zich klaarmaakt om de Sacred Oak Flat van de Apaches in een massieve kopermijn te veranderen, weent hij tegenover de pers bittere tranen over het lek van de goudmijn, en doet hij alsof het verlies van water en oogsten van de Navajo boeren hem diep raken.

 

De media verzamelt McCain’s tranen en publiceert zijn valse woorden en bieden hem soelaas.

Uiteindelijk zou McCain reeds lang uit de VS Senaatscommissie voor Indiaanse zaken gezet zijn ware het niet dat de media hem versterkt met corporate criminelen die de weg plaveien.

 

Tijdens een hoorzitting van het congres met de US EPA (Environmental Protection Agency) in Phoenix, verklaarde McCain dat hij wil dat het ministerie van justitie het lek van de Gold Mine laat onderzoeken.

 

Maar wie onderzoekt McCain?

De persmensen van Arizona zijn watjes geworden.

Ondertussen zullen de onderzoekers van de Universiteit van Arizona ‘big money’ binnenrijven om het lek te bestuderen.

Stel je even voor wat de Navajo ‘grassroots’ boeren zouden kunnen doen met dat geld.

In het exploiteren van inheemsen voor dollars is de Universiteit van Arizona een krak!

 

Ofelia Rivas, O’odham roept op voor een boycot van de universiteit.

Al jarenlang heeft de O’odham activiste actie gevoerd tegen de universiteit vanwege hun rol die het speelt in de militarisering van de grens, creatie van drones, en het bespioneren van inheems volk met de ontwikkeling van hun veiligheid- en spyware.

 

Wendsler Nosie, Apache, voert ook actie tegen de universiteit sinds hij gearresteerd werd door de universiteitspolitie terwijl hij in gebed was op de sacrale Mount Graham. De universiteit van Arizona nam samen met de paus de leiding in het ontwijden van de Sacrale Mount Graham met massieve telescopen.

De universiteit van Arizona, de paus en de universiteiten waarmee ze een partnership aangingen, negeerden de bezwaren en deden pogingen om de Apaches het zwijgen op te leggen tijdens de lange jaren van rechtszaken, en de strijd van het verzet tegen de bouw van de telescopen op Mount Graham.

 

Terwijl McCain en Ann Kirkpatrick, afgevaardigde voor Arizona, hun show spelen voor de aanbiddende media, sleutelen ze verder aan hun planne