* MUMIA ABU-JAMAL NAAR ZIEKENHUIS GEVOERD OMRINGD DOOR BEWAKERS; FAMILIE EN VRIENDEN KREGEN GEEN TOEGANG.

Door: Democracy Now

http://www.democracynow.org/blog/2015/3/31/mumia_abu_jamal_taken_to_hospital_surrounded

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

De gevangen journalist en voormalige Black Panter Mumia Abu-Jamal werd met spoed naar de intensieve zorgen afdeling van Schuylkill Medical Center in Pottsville, Pennsylvania, gevoerd, zonder zijn familie, vrienden en advocaten op de hoogte te brengen.

 

Johana Fernández, Mumia’s vriendin zei dat ze het nieuws pas vernam toen ze op maandagmorgen haar vriend wou bezoeken inde SCI Mahanoy gevangenis. Zij zei dat ze zich zorgen maakte omdat hij tijdens hun telefoongesprek ziek klonk.

 

“Bij aankomst werd mij gezegd dat ik hem niet kon zien,” vertelde Fernández aan Democracy Now! “Men vertelde ons dat hij in diabetische shock was en naar het hospitaal gevoerd werd.”

 

Fernández zei dat Abu-Jamal reeds drie maanden klaagde over een “extreme eczema aanval” en zei dat zijn huid eruit zag zoals een olifantenhuid.

Keith Cook, Abu -Jamal’ s broer en naaste familielid reisde van Noord Carolina naar Potsville, maar tevergeefs, tot hiertoe heeft hij geen toegang gekregen.

 

De gevangenis autoriteiten zeggen dat zij geen commentaar geven over medische condities of ziekenhuisopnames van gevangenen, een ambtenaar van het ziekenhuis beweerde dat hij geen informatie had over Abu- Jamal.

 

Abu- Jamal werd in 1982 veroordeelt voor het doden van een politieman in Philadelphia, maar hij heeft steeds zijn onschuld staande gehouden.

 

Supporters zeggen dat het ziekenhuispersoneel bevestigd heeft dat Abu- Jamal in ICU ligt.

Zij denken dat hij in een privé kamer ligt met gesloten gordijnen en onder gewapende bewaking.

Geen updates worden er gegeven over zijn toestand.

Zij zijn uitermate bezorgd en doen een oproep aan iedereen om te bellen naar de bevoegde autoriteiten met de vraag zijn familie bij hem toe te laten.

 

“Gevangenen verplaatsen naar ziekenhuizen buiten de gevangenis is geen standaard procedure, dat betekent dat hij heel ziek is.”

For more see PrisonRadio.org

See all of Democracy Now!’s coverage of Mumia Abu-Jamal.

 

 

UPDATE : SERVE THE PEOPLE PHL

https://servethepeoplephilly.wordpress.com/2015/03/31/update-mumias-captors-relent-to-overwhelming-international-pressure-family-and-friends-in-visitation/

 

Autoriteiten geven toe aan overweldigende internationale druk; familie en vrienden worden toegelaten bij Mumia Abu- Jamal.

31 maart 2015

Berichten melden dat bezoek van familie en vrienden worden toegelaten has been granted

en dat de aangekondigde persconferentie wordt uitgesteld.