‘The Intercept‘ documenten ontmaskeren TigerSwan huurlingen in dienst van Dakota Access Pipeline

Foto: Gemilitariseerde politie in Standing Rock:

 

TigerSwan, VS huurlingen in Afghanistan brachten de oorlogsgruwel naar Standing Rock. De ‘The Intercept’ documenten ontmaskeren private veiligheiddiensten gehuurd door Dakota Access Pipeline en hoe Tiger Swan straffeloos met gemilitariseerde politie kon samenwerken.

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/05/intercept-exposes-tigerswan-mercenaries.html

 Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Documenten gelekt naar ‘The Intercept’ onthullen dat TigerSwan huurlingen, in dienst van Energy Transfer Partners samenwerken met de gemilitariseerde politie tegen de Standing Rock water activisten, en de belangen van de private pijpleiding Dakota Access dienen.

De documenten werden gelekt door een TigerSwan werknemer en verscheen in een artikel in ‘The Intercept’: “Gelekte documenten onthullen de contraterrorisme praktijken die gebruikt werden in Standing Rock om ‘de pijpleiding opstand te verslaan.’”

 

‘The Intercept’ berichtte: “De gelekte documenten bevatten ondermeer rapporten klaargemaakt door TigerSwan agenten in Noord Dakota, Zuid Dakota, Iowa, Illinois, en Texas, tussen september 2016 en mei 2017, en afgeleverd aan Energy Transfer Partners.

Zij bieden een dagelijkse snapshot van de werkzaamheden van de veiligheidsfirma, inbegrepen gedetailleerde samenvattingen van de controles van vorige dag, uitgevoerd op pijpleiding tegenstanders, inlichtingen over komende protestacties en informatie uit de sociale media geplukt.

De documenten leveren tevens het uitgebreide bewijs van luchtsurveillance en afluisteren van radio’s, en infiltratie in kampen en activistenkringen.”

 

De ‘Intel ‘verslagen tonen aan dat TigerSwan zich druk heeft bezig gehouden met Facebook en Twitter berichten na te lezen op zoek naar informatie.

Volgens de documenten bevatten de Intel verslagen miljoenen verslagen van Facebook en Twitter.

TigerSwan voerde “fly overs” uit en speelde de inlichtingen door aan de gemilitariseerde politie aan de grond.

 

Pijpleiding activisten in Iowa en op andere locaties waren ook het doelwit voor TigerSwan.

TigerSwan werkte voor Energy Transfer Partners, eigenaar van Dakota Access Pijpleiding. Tiger Swan DAPL’s andere private veiligheidsdiensten stonden ook onder supervisie van TigerSwan.

 

TigerSwan meldde in een verslag van 7 september 2016 de namen van DAPL’s security firma’s : SRC, Per Mar, Leighton and Silverton International in Iowa. The DAPL security in North Dakota were 10 Code, Leighton and one which appears as "???".

<