IDENTITAIR HERMANT VEROORDEELD VOOR WAPENHANDEL

 

Door Ed Steffens- Anti- Fascistisch Front

13 oktober 2017

llustratie: Claude Hermant achter zijn toog in La Maison Flamande/Vlaams Huis terwijl hij wijn inschenkt voor een lid van het Front national(FN)..

https://www.streetpress.com/.../1505057102-maison..

Claude Hermant (54 j.) was tussen 2008 en 2012 uitbater van La Maison Flamande/Vlaams Huis in Lambersart, gemeente die grenst aan de Franse stad Lille.

Extreemrechtse militanten tot neonazi's uit Noord-Frankrijk en Vlaanderen verzamelden er rond de Vlaamse identiteit, maar vooral de extreemrechtse ideologie en activiteiten. Claude Hermant is voorbije maandag 9 oktober 2017 in Frankrijk veroordeeld tot zeven jaar cel voor wapenhandel.
La Maison Flamande/Vlaams Huis werd in oktober 2008 geopend.

Uitbater Claude Hermant was eerder actief als huurling (in Congo, Kroatië en Angola) en was oprichter van een blog die opriep om “tweemaal per week te trainen om het uitschot uit de buurten te vegen, uitschot dat enkel geweld begrijpt”. De NSV! ging al eens naar La Maison Flamande/Vlaams Huis om er een cantus te houden; BBET’er Tomas Boutens en zijn vrienden zoals Arnoud Kuipers gingen er 'deelnemen aan bokswedstrijden-alle-slagen-toegelaten. Een evenement waar ook Ruben Rosiers als actief baasje bij het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) reclame voor maakte. Ook Voorpost reisde wel eens naar Lambersart om deel te nemen aan een betoging van de rond La Maison Flamande/Vlaams Huis opgerichte identitaire beweging Opstaan.
La Maison Flamande/Vlaams Huis werd in 2012 gesloten. Claude Hermant bleef in de regio actief, zoals in Auchel waar hij jonge skinheads bijeenbracht rond een mix van haat tegen ‘het systeem’, xenofobie en Vlaams regionalisme. Wie met Hermant praat, hoort vlug dat hij gepassioneerd is door vuurwapens, en iedereen naar de mond praat. Beroepshalve is Claude Hermant na 2012 nachtwaker op een internaat, beheerder van e