Neonazi en identitairen bij opgerolde drugsbende

De politie heeft deze week in Aachen (Aken, Duitsland) een drugsbende opgerold. Eén van de aangehouden mannen is een bekende Duitse neonazi. Volgens de Duitse pers zijn er serieuze aanwijzingen dat (sommige van) de vier andere aangehouden mannen banden hebben met extreemrechts en de ‘identitaire beweging’.
De opgerolde drugsbende handelde in amfetamine via Darknet, een deel van het internet dat enkel met specifieke software zichtbaar is. De bende verhandelde sinds einde 2015 minstens 20 kilo amfetamines, voor een waarde van 160.000 euro. De betaling gebeurde met Bitcoins. Na bestelling werden de drugs gewoon per post verstuurd. Aanvankelijk werden drie mannen in het kader van deze zaak aangehouden, respectievelijk 34, 29 en 23 jaar oud.

Klik op foto's voor vergroting

Later werden nog drie mannen aangehouden, waarvan slechts één nadien vrijgelaten werd. Bij huiszoekingen nam de Akense politie een voorraad amfetamines en computers in beslag. Op die computers trof men onder andere de organisatiestructuur en de financiering van het regionale netwerk van neonazi’s aan.
De bekendste onder de aangehouden mannen is de 34-jarige Timm Malcoci (foto 1). Hij was lid van de in 2012 verboden KAL (Kameradschaft Aachener Land) en bleef vervolgens actief in het wereldje van neonazi’s.

 

 

Zijn vader Christian Malcoci (foto links) is ook een bekende neonazi. Vader en zoon onderhouden contacten met Nederlandse neonazi’s (foto onderaan: respectievelijk helemaal rechts en met landstrommel tweede van rechts Christian en Timm Malcoci bij een NVU-betoging in Amersfoort).

Volgens Duitse media zijn de twee broers van Timm Malcoci leiders van de ‘identitaire beweging’ in Aachen. ‘Identitairen’ zijn doorgaans op actie beluste jongeren die opkomen voor de blanke, Westerse identiteit. Tegen de multiculturaliteit. Robert Malcoci, de jongste broer, was alleszins (ook) actief bij de identitaire beweging in Hannover (foto 6 onderaan): Robert Malcoci als eerste van links). De tweede broer, Karl Malcoci, is alleszins (ook) actief in neonazistische kringen (foto 7 onderaan).