LEGER CORPS GAAT OCETI SAKOWIN KAMP SLUITEN OP 5 DEC. 2016

Vandaag werd prikkeldraad in Sacrale grond geslagen.

Red Warrior kamp zei: “De rivier roept! Kom en schaar je aan onze zijde! Dit is 1851 Fort Laramie Treaty land. Wij zullen niet weggaan voor de zwarte slang dood is!”

 

Reactie van de voorzitter van Standing Rock Sioux Nation op de uitwijzingsnota van het leger corps.

 

Cannon Ball, Noord Dakota- De volgende verklaring van Dave Archambault II, voorzitter van de Standing Rock Sioux Tribe kan in delen of volledig geciteerd worden.

 

“Vandaag werden we door het US Army Corps of Engineers in kennis gesteld dat op 5 december alle gronden ten noorden van de Cannonball Rivier- waar het Oceti Sakowin kamp zich bevind- zal afgesloten worden.

De brief stelt dat de gronden gesloten zullen zijn voor het publiek vanwege veiligheidsoverwegingen, maar dat zij een “zone voor vrije meningsuiting” zullen toelaten ten zuiden van de Cannonball Rivier, op het land van het legercorps.

 

Onze stam is diep teleurgesteld door die beslissing van de Verenigde Staten, Maar onze vastberadenheid om ons water te beschermen is sterker dan ooit te voren.

Wij vragen dat iedereen die invloed kan hebben op president Obama en het Army Corps of Engineers te vragen om de toekomst van onze mensen te overwegen en alle vergunningen in te trekken, en om het gebruiksrecht om de Missouri Rivier ten noorden van ons reservaat en recht door onze verdragslanden over te steken, te weigeren.

Toen Dakota Access Pijplijn deze route gekozen had hebben zij geen rekening gehouden met onze sterke oppositie.

Onze bezwaren werden onmiddellijk en duidelijk aan hen overgebracht tijdens een meeting op 30 september 2014.

Wij hebben die audio opnamen van onze council meeting- waar DAPL en de ND Public Service Commission naar ons kwamen met die route - vrijgegeven.

 

Wij vragen dat de Verenigde Staten de pijplijn stopt en buiten onze treaty landen brengt.

Het is zowel ongelukkig als ironisch dat we deze aankondiging ontvingen de dag na Thanksgiving- een historische uitwisseling van goodwill tussen Native Amerikanen en de eerste immigranten uit Europa.

Alhoewel het triest nieuws is, is het niet helemaal verrassend gezien de behandeling die ons volk de laatste 500 jaar heeft ondergaan.

Wij hebben geleden, maar wij blijven hopen dat de president zijn verbintenis om het hoofdstuk van de verbroken verdragen af te sluiten zal nakomen."

Contact:

Chelsea Hawkins
chawkins@pyramidcommunications.com
206.556.1653

Sue Evans

sevans@pyramidcommunications.com

253.592.1590

 

 

 

 

 

Foto door KILI Radio

Oceti Sakowin