WATERACTIVISTEN VERZETTEN ZICH TEGEN DE FEDERALE ONDERZOEKSCOMMISSIE

Oproerpolitie gebruikt zonder aanleiding  pepper spray tegen wateractivisten aan de frontlinie. Foto Rob Wilson Photograph

Steve Martinez weigert mee te werken met een onderzoeksjury samengesteld tegen wateractivisten!

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/today-water-protectors-resist-federal.html

       Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Oceti Oyate kamp, januari 2017- Steve Martinez werd 4 december 2016 gedagvaard om voor een federale onderzoekscommissie te verschijnen. De onderzoeksjury werd zogezegd samengesteld om de acties van de wateractivisten in Standing Rock te onderzoeken.

 

Het FBI (Federal Bureau of Investigation), ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives), BIA (Bureau of Indian Affairs),

en andere regeringsagentschappen hebben een lang en duister verleden van het gebruiken van dagvaardingen van onderzoekscommissies om activisten te dwingen de namen van kameraden in sociale bewegingen vrij te geven.

Deze praktijk is niet nieuw voor de inheemsen in de zogenaamde ‘Verenigde Staten,’ zoals ook bewezen werd met de onderzoekscommissies rond Wounded Knee en de American Indian Movement (AIM).

Dit is gewoon klassiek hengelen naar informatie gebaseerd op politieke repressie van de acties voor de bescherming van de Aarde, inheemse soevereiniteit en alles wat sacraal is.

 

Onderzoekjury’s werden -- zowel historisch als op dit moment -- gebruikt om activisten en iedereen die betrokken is bij politieke bewegingen te treffen.

Het doel van deze onderzoeksjury en alle onderzoekscommissies die activisten treffen is om verdeeldheid, paranoia en verdachtmakingen te creëren en politieke gevangenen te maken.

 

De wateractivisten zullen zich niet laten intimideren en het verzet tegen deze praktijken versterkt onze voornemens om alles wat voor ons sacraal is te beschermen, de aarde en het water.

 

Wateractivisten verzetten zich tegen deze onderzoekscommissie en alle middelen van staatsonderdrukking, zij het ter plaatse door Morton County’s gewelddadige tactieken of in de gesluierde geheimzinnigheid van de onderzoekscommissie in de rechtszaal.

_____________________________________________

 

Op 4 januari werden wateractivisten opgeroepen om zich in solidariteit met Steve Marinez te verzamelen voor het District Courthouse in Bismarck, Noord Dakota.