* AYOTZINAPA, MEXICO USA

Door Kent Paterson : Frontera NorteSur Feature

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/ayotzinapa-mexico-usa.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Ayotzinapa is naar de Verenigde Staten gekomen.

Drie groepen van verwanten van de Mexicaanse universiteit studenten die in september werden aangevallen en dan meegenomen door de politie in de staat Guerrero doorkruisen momenteel El Norte met hun campagne om de aandacht te vestigen op hun doorlopende strijd.

 

Estanislao Mendoza, vader van Miguel Angel Mendoza, de verdwenen student van Ayotzinapa ‘rural teachers college’ geeft zijn indrukken over de reacties die ze tot zo ver voor hun zaak kregen aan deze kant van de grens.

 

“ De ontvangst die we hier en aan de grens kregen was echt een verrassing . Het doet zo goed dat mensen naar ons luisteren en ons steunen.” Aldus Mendoza tijdens een stop in Las Cruces, New Mexico.

Mendoza en andere leden van de westelijke etappe van de Ayotzinapa VS tour verbleven het grootste deel van de week in Las Crusas en het naburige El Paso, Texas.

De Mexicaanse delegatie gaf in het grensland persinterviews ; in de universiteiten spraken ze het publiek toe, namen deel aan publieke vergaderingen en woonde missen bij ter ere van de studenten.

 

In interviews met FNS, herhaalde de families hun standpunt, dat het onderzoek naar de verdwijning van hun geliefden en de rol van het leger en politie moet uitgebreid worden, en dat het verhaal van de Mexicaanse regering over de 43 studenten niet geloofwaardig is daar alle fysieke bewijs ontbreekt.

Zoals Mexico’s minister van justitie, Jesus Murillo’s officiële versie : dat de ontvoerde studenten vermoord en vervolgens verbrand werden op een stortplaats nabij de stad Cocula, Guerrero.

Murillo werd onlangs vervangen door Arely Gomez.

 

Blanca Luz Nava, moeder van de Ayotzinapa student Jorge Alvarez zei over Gomez dat “hij nog erger was dan zijn voorganger.”

N