Vrouwen boot naar Gaza zoekt steun bij het Europese Parlement

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/06/womens-boat-to-gaza-presented-at.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

De vrouwenboot naar Gaza, een campagne van de Freedom Flotilla Coalitie heeft afgelopen weekend bijeenkomsten gehouden met al de vrouwen- delegaties en crew om verdere plannen te bespreken voor de vaart naar Gaza in midden- september.

Tijdens de meetings werd er gepraat over het probleem van de voortdurende illegale blokkade van Gaza.

Shabnam Mayet, mensenrechten activiste van Zuid-Afrika zei, ”De Israëlische bezetting schendt constant en ongestraft het Internationaal Recht en de VN resoluties.”

Onder de afgevaardigden die met de vloot zullen meegaan vinden we Mairead Maguire Nobel laureaat (1976) en vredeactiviste van Noord Ierland en Marama Davidson Parlementslid van de Green Party New Zealand.

 

Marama Davidson

Mairead Maguire

Meer afgevaardigden zullen in de komende weken bekend gemaakt worden.

Een van de meest belangrijke doelen van de missie is het verwoestende effect dat de brutale blokkades hebben op het Palestijnse volk in Gaza in de spotlichten te zetten.

Er zal nadruk gelegd worden op de strijd van de vrouwen en hun vele rollen binnen het verzet.

Vrouwen in Gaza vervullen vaak de rol van verzorger en in stand houden van leven; zij zijn actief betrokken in de ontwikkeling van de gemeenschap en natievorming.

Het is steeds belangrijk om hun stemmen te laten horen maar nog meer tijdens periodes van extreme onrechtvaardigheid.

Een rapport van de Verenigde Naties stelt dat Gaza tegen 2020 onbewoonbaar zal zijn.

Huizen, scholen en ziekenhuizen werden verwoest. 97% van het water is ondrinkbaar en elektriciteitsvoorziening is beperkt tot enkele uren per dag.

“Ons project, gesteund door vele vrouwengroeperingen in Gaza en door de burgerbevolking van de hele wereld, wil een boodschap van solidariteit en hoop brengen. Teneinde die vreselijke voorspelling teniet te doen moet de bezetting onmiddellijk opgeheven worden.” Zegt Ellen Huttu Hanson, woordvoerder voor ‘Ship to Gaza Sweden.’

De Freedom Flotilla Coaltie heeft aan de Europese parlementsleden steun gevraagd voor de ‘Woman’s Boat to Gaza’ en zoeken de verzekering van alle regeringen dat zij de vreedzame solidariteitsmissie naar het belegerde Palestijnse volk van Gaza zullen beschermen en niet in de weg zullen staan.

Steun de Vrouwenboot naar Gaza

Help hen naar Gaza te varen en de Israëlische blokkade te doorbreken:

https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute