Noord Dakota- Wanneer de Media misdadig is:blanke suprematie op de redacties

Noord Dakota Media: Racisme en bescherming van de blanke racistische elite- Wanneer de media faalt en het zelf het monster wordt.

Door Brenda Norrell, Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/north-dakota-when-media-becomes.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

5 maart 2017

De Noord Dakota media heeft herhaaldelijk de leugens van Morton County Sheriff Kyle Kirchmeier gepubliceerd en uitgezonden, zonder ook maar enige moeite te doen om de feiten te onderzoeken.

De Noord Dakota Media heeft de publieke opinie gewijzigd en het extreme politiegeweld tegen ongewapende Native Amerikaanse wateractivisten en hun bondgenoten gerechtvaardigd.

De wreedheden, martelingen en moorden tijdens de jaren van de burgerrechtenstrijd werden aangevoerd door hetzelfde soort racisme.

Vanuit de redacties worden racisme en de bescherming van de blanke racistische elite en geweld in de gemeenschappen aangevuurd.

Onder media bescherming van die elite vallen gouverneurs, rechters, politie en politiekers. Het beschermt de elite en hun familieleden tegen de gevolgen van hun misdaden.

De eigenaren van de media, uitgevers, producenten en redacteuren zijn verantwoordelijk voor de richting waarin het nieuws draait.

Wanneer racisme en een blanke suprematie agenda de redacties domineert dan wordt de media crimineel.

Dit is gebeurd in Alabama en Mississippi waar burgerrechten activisten geslagen, neergeschoten, gefolterd en vermoord werden.

Dit is gebeurd in de grenssteden van de Navajo Nation. Nu gebeurd het in Noord Dakota - een voortzetting van een lange geschiedenis van door de media aangevoerd geweld tegen Native Amerikanen in de Dakota’ s, waaronder de grenssteden rond Pine Ridge in Zuid Dakota.

 

Farmington New Mexico: een ongewenst monument voor raciaal geweld en media leugens

 

Het racisme en bescherming van blanke racisten was overduidelijk op de redacties van de Farmington, N.M. Daily Times toen ik (Brenda Norrell) daar Stafreporter was in 1992.

Dit culmineerde toen Navajo tieners in Kirkland door blanke jongeren werden aangevallen en ineengeslagen met honkbalknuppels, waarbij beenderen van de Navajo jongeren gebroken werden.

Het artikel dat ik daarover schreef werd in zoverre door de uitgever herschreven dat het leek alsof de Navajo jongeren de schuldigen waren.

Ik eiste een rectificatie van de krant en werd ontslagen!

Ik rapporteerde dit bij de ‘U.S. Civil Rights Commission,’ die de getuigen hoorden in Shiprock in de Navajo Nation, waar ik woonde en werkte.

De martelingen en moorden van Navajo’s door blanke racisten in Farmington werd vastgelegd in het boek, The Broken Circle, door Rodney Barker.

De herhaaldelijke folteringen en het vermoorden van Navajo’s en andere Native Amerikanen in Farmington, N.M., en Winslow en Flagstaff in Arizona, werden zelden onderzocht of vervolgd.

Een persoon die getuigde voor de ‘US Civil Rights Commission’ over het politiegeweld in Farmington werd daarna 20 keer tegengehouden voor kleine verkeersredenen.

De Farmington Daily Times werd daarop verkocht.

Dit brengt ons terug naar de zelfgenoegzaamheid en minachting voor ethiek bij reporters, redacties en media eigenaren in Noord Dakota, die geen enkele poging hebben ondernomen om rechtvaardig en evenwichtig nieuws te brengen over de wateractivisten die, ter bescherming van de Missouri rivier kampeerden langs de Cannon Ball rivier.

 

Het was slechts nadat Sheriff Kirchmeier de aanvallen met zijn gemilitariseerde politie uitvoerde –- en moest toegeven dat er geen wapens gevonden waren -- dat de Noord Dakota media uiteindelijk aandacht kreeg en zijn woorden nabralde.

Hoeveel schade en geweld is