VS grenssteden: Moord door politie, aangewakkerd door de media

Moorden door politie blijven ongestraft in de VS, en de media speelt een hoofdrol in deze misdaden

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/07/bordertowns-murder-by-police-fueled-by.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

In de jaren 1970 hield de 'VS Burgerrechten Commissie' hoorzittingen in de grenssteden rond Indianenland en registreerde de folteringen en het vermoorden van Navajo’s en andere Native Amerikanen.

Terwijl de focus op blanke racisten die misdaden in grenssteden pleegden gericht was, moordden politieagenten ook en zij werden nooit vervolgd.

 

Het feit was dat tientallen jaren geleden de politie in staat was om de media en de aanklagers het zwijgen op te leggen.

Wat is er nu veranderd? Het internet en de sociale media.

 

Wanneer nu een agent een Native Amerikaan, of eender wie, afranselt of vermoord uit racisme, overdreven reactie, of door extreem geweld te gebruiken is er een snelle manier om het feit wereldkundig te maken.

 

Tientallen jaren geleden hadden we kranten nodig om de brutale folteringen en moorden in grenssteden rond de Navajo Nation en Oglala Sioux Nation kenbaar te maken.

Deze grenssteden- waar blanke racisten er een sport van maakten om Amerikaanse Indianen te doden- omvatten Winslow, Arizona, Farmington, New Mexico en Rapid City, Zuid Dakota.

 

In Farmington werden de misdaden veelvuldig gepleegd door blanke tieners.

'The Farmington Daily Times,' dat nu nieuwe eigenaren heeft, werd beschuldigd voor het verdraaien van feiten in een nieuws artikel dat ik, (Brenda Norrell) schreef toen ik nog stafreporter was in de vroege jaren ‘9O.

Blanke tieners ranselden Navajo tieners af met honkbalknuppels in een buurtwinkel nabij Farmington.

De krant veranderde de feiten zodanig dat het leek alsof de Navajo tieners hun gebroken botten verdiend hadden.

Nadat ik mijn getuigenis afgelegd had voor de VS Burgerrechten Commissie werd ik door de krant ontslagen.

Ik schrijf dit nu om aan te tonen hoe de media in deze grenssteden te werk ging en nog steeds gaat en zo deel uitmaakt van het voortwoekerende racisme, geweld en drama.

 

Vandaag, in Arizona- Zuid Dakota en elders gaat dit nog steeds door.

Door te weigeren de feiten en de dodelijke macht van de politieagenten die resulteert in het vermoorden van kleurlingen te publiceren, wakkert de media de geweldmisdaden aan.

Aan de VS- Mexico grens plegen grenspatrouilles verkrachtingen, folteringen en moorden. En nooit worden ze ter verantwoording geroepen.

Huidige verslaggevers dragen bij aan de drama’s doordat ze weigeren uit hun leunstoel te komen om ter plaatse de feiten te gaan onderzoeken.