* HOE EEN LATINO STUDENT VERMOORDEN EN ERVAN AF KOMEN MET SLECHTS $500 BOETE!

‘Rechtspraak’ in de USA!

Door Shaun King

Bron: Daily Kos : http://www.dailykos.com/story/2014/11/19/1345972/-How-to-shoot-and-kill-an-immigrant-Georgia-Tech-student-and-only-pay-a-500-fine?detail=email

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

In januari 2015 wou Rodrigo Diaz, een Colombiaanse student aan het Gwinnett Tech, samen met zijn vriendin en 2 vrienden, gaan skaten in de voorstad van Atlanta. Zij moesten onderweg nog een vriend oppikken.

Op de oprit van het huis, waarvan ze dachten dat hun vriend daar woonde realiseerden ze zich dat ze aan het verkeerde adres waren.

De oprit hoorde bij het huis van Philip Sailors, een op rust gestelde Vietnam veteraan.

Voor zij de auto konden draaien stormde, volgens de Atlanta Journal Constitution Philip Sailers gewapend zijn huis uit een loste een schot in de lucht. De geschrokken Rodrigo reed vlug achteruit en probeerde zijn auto onmiddellijk te keren.

Maar Sailors liet dit niet gebeuren, hij richtte het wapen op de auto en schoot gericht naar Rodrigo, die in het hoofd geraakt onmiddellijk ter plekke stierf.

Wat er gebeurde toen de politie arriveerde en Rodrigo dood aantroffen was compleet krankzinnig.

De vriendin en de twee andere passagiers werden aangehouden en werden in de gevangenis gestopt.

Verleden maandag sloot Philip Sailors een ‘plea deal’ (schuldbekentenis in ruil voor lichte straf) met de aanklagers van Gwinnett County, zodat hij slechts $500 boete moest betalen en vrijkwam met een proeftijd van een jaar.

Welk signaal geeft dit? Hoe gevaarlijk is het wanneer een weerzinwekkende misdaad beloont wordt met zo’n lichte straf!

 

 

 

 

Portret van een doder: emotieloze, lege blik.