DE HELDEN VAN CENSORED NEWS 2016 – WATERACTIVISTEN VAN STANDING ROCK KAMP

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/12/censored-news-heroes-2016-water.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Censored News

30 december 2016

 Met speciale dank aan iedereen die zich in de strijd voor de bescherming van het water, de Missouri rivier en Cannon Ball rivier geworpen heeft terwijl de Dakota Access pijpleiding, zijn huurlingen en de gemilitariseerde politie aangevoerd door Morton County Sheriff Kyle Kirchmeier, wetten, burgerrechten en mensenrechten schonden om een private pijpleiding die een bedreiging vormt voor de waterbron van miljoenen mensen te beschermen.

Dank aan de koks, fotografen, cameraman/vrouwen, verplegers, dokters, advocaten, houthakkers, chauffeurs, ruiters; aan de poetsers; de zangers; aan de reporters; aan degenen die deelden, aan de zorgzame; aan degenen die gebeden hebben; degenen die royaal gegeven hebben; en degenen die niets in de plaats verlangden.

Jullie zijn onze helden!

Red Warrior Camp

Frontline Water Defenders

SiouxZ Dezbah werd vanop nog geen 2 meter afstand aan het oog geraakt door een rubberen kogel afgeschoten door de gemilitariseerde politie.

Foto: Yvonne Gougelet

 

 

 

Sophia Walansky, een wateractiviste uit New York in het Standing Rock Kamp. Sophia's arm werd verbrijzeld door een granaat afgevuurd door gemilitariseerde politie.

(klik op foto's voor vergroting)

Native Amerikaansejongeren te paard

Standing Rock Youth Runners to DC

__________________________________________________

NAIS eert de de helden van Standing Rock! - NAIS salutes the Standing Rock heroes!

___________________________________________________