* Wat de Paus gemist heeft: Het land van tijgers, Hydras en heroïne Deel2

Vervolg van http://www.denaisgazet.be/nieuws/wat-de-paus-gemist-heeft-het-land-van-tijgers-hydras-en-heroiene

Door Frontera NorteSur
Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/02/what-pope-missed-land-of-tigers-hydras.html

Vertaald door NAIS met toelating: www.denaisgazet.be

Wat al die slachtingen teweegbrengen is een enorme rivier van pijn en verdriet die stroomt door het bloed van de gemeenschap van Guerrero.

Inez Gallardo kan hierover meepraten. Gallardo’s 18-jarige zoon was een van de drie Ayotzinipa studenten die onmiddellijk gedood werden tijdens een aanval tegen de jonge mensen door de Iguala gemeentelijke politie en andere huurmoordenaars op de avond van 26 september 2014.

Het doden van een zoon die zijn eerste semester deed in Ayotzinapa was een harde slag voor de jonge familie.

Dit zei Gallardo in een interview met FNS.

Toen Daniel vermoord werd was zijn kleine zusje zes jaar oud. Nu bijna twee jaar later begint het meisje “zich min of meer te realiseren hoe de toestand is,” zei Gallardo.

Daniels’ afwezigheid heeft ook een groot gat geslagen in het leven van zijn nu 15 jarige broer. “Hij mist zijn broer. Daniel leerde hem gitaar spelen en samen oefenden ze veel. Hij leerde hem voetballen en zichzelf verdedigen.” Voegde Gallardo er nog aan toe.

Gallardo, een vrouw met vriendelijke ogen die spreekt in de tongval van Costeno Spaans, zei dat ze verbaast was over het gedrag van de Mexicaanse soldaten die in de nacht van de aanval gestationeerd lagen in Iguala en die naar verluidt overlevende studenten pestten in de medische kliniek.

“Mensen moeten wakker worden. Hoe is het mogelijk dat soldaten en politie hierin meedoen?”” Zij moeten het volk beschermen en zich niet gedragen zoals misdadigers.”

 

Samen met andere Ayotzinapa ouders heeft Gallardo twee meetings bijgewoond met de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto.

Zij zei dat de houding van Pena Nieto veel cooler was tijdens de tweede meeting in september in Mexico City, waar de PRI president beloofde dat de onderzoeken in de moorden en gedwongen verdwijningen zouden herstarten maar waar hij vele vragen onbeantwoord liet.

Gallardo steunt de eisen van de Ayotizinapa ouders en hun aanhangers dat de GIEI, een bijzondere commissie aangesteld door de ‘Inter-American Commission on Human Rights ‘, die de avond van Iguala onderzoekt, toestemming krijgt om de soldaten te ondervragen die op de avond van de gruweldaad aanwezig waren.

Tot nu toe heeft de overheid deze eis nog niet ingewilligd. “Hopelijk zal de GIEI de waarheid ontdekken en de ware schuldigen die hier achterzitten ontmaskeren”, zei Gallardo. “Iemand beschermt hen, dat is duidelijk. De onderzoeken die gedaan worden zijn niet zoals het hoort.”

 

Meer dan 100 verdachten in de Ayotzinapa gruwel werden opgepakt door de federale regering, maar Gallardo vreest dat de gevangenen (sommigen vermoedelijke folteraars), waaronder gemeentelijke politieagenten en vermeende kartelrevolverhelden ermee weg zullen komen.

Arely Gomez, Mexico’s minister van justitie zal de Ayotzinapa ouders ontmoeten op 18 februari.

 

Xavier Loea, de openbare aanklager voor de staat Guerrero schuift het aanhoudende geweld af op de 50 of zo rivaliserende criminele bendes -andere analisten schatten het aantal criminele groepen op veel minder- die ontstonden door de breuk van de eens dominante Beltran-Leyva organisatie, nadat de leider van de groep, Arturo Beltran Leyva, gedood werd in het vuurgevecht met de Mexicaanse Marines in Cuenavaca, Morelos in 2009.

 

De eliminatie va