MONTREAL: Spandoek aan het kantoor van Trudeau: ‘ Trump Fasciste, Trudeau Complice!’

Foto: ‘Trump fascist, Trudeau medeplichtig!’

Grote spandoek aan het districtskantoor van Justin Trudeau, goed zichtbaar vanaf Trans-Cananda/Metropolitan Highway.

 

Door Open Borders Collective

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/montreal-banner-trump-fasciste-trudeau.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Dinsdag 14 januari 2017

Montreal-- (13 februari 2017) Sinds 8:30u wapperde tijdens het spitsuur een grote spandoek met de tekst: ‘Trump Fasciste, Trudeau Complice’ (Trump fascist, Trudeau medeplichtig!).

Op dezelfde dag dat Trudeau op de koffie is bij Donald Trump in Washington DC, stellen de verantwoordelijken voor de spandoek – het ‘Open grenzen collectief (Open Borders Collective) – de medeplichtigheid van de Trudeau regering met Trump aan de kaak.

 

Volgens Aiméé Arseneault van het ‘Open de Grenzen collectief’: ”De Grassroots bewegingen hebben een bezoek van Trump aan Canada voorkomen, maar het bezoek van Trudeau aan DC moet veroordeeld worden.

Het staat voor het normaliseren van het ultra rechtse, anti-immigratie beleid, en onthult de medeplichtigheid van alle leden van de heersende klasse.”

 

In de woorden van Jaspal Grewal, lid van de ‘Open the Borders Collective’: “ Er zijn nu drie weken voorbij van onophoudelijke racistische aanvallen op de rechten van migranten- voornamelijk Moslim migranten- door Trump en zijn regering, en toch weigert de Trudeau regering zijn grenzen te openen voor vluchtelingen en mensen zonder papieren, of de regressieve “Safe Third Country” overeenkomst met de VS in te trekken, laat staan een regularisatie te overwegen van meer dan 500.000 mensen zonder papieren die in Canada leven.

Ongelofelijk, met het recente wetsvoorstel C-23 wil de Trudeau regering de macht van de VS grenspolitie in Canada uitbreiden.”

Grewal voegt er aan toe: “Trudeau twittert oppervlakkige cliché’s, maar de realiteit van zijn beleid toont zijn hypocrisie en lafheid.”

 

Afgezien van de eis voor een volledige opening van de Canada- VS grens voor alle migranten en vluchtelingen die veiligheid en geborgenheid zoeken, veroordeelt het ‘Open the Borders Collective’ ook Trudeau’s pogingen om het destructieve ‘North American Free Trade Agreement’ (NAFTA) te redden.

 

De spandoek die vandaag voor de actie gebruikt werd is een hergebruikte anti- World Trade spandoek uit 2002 die gebruikt werd tijdens het hoogtepunt van anti- kapitalistische mobilisaties tegen neoliberalisme. ( waarop: WTO: Global Apartheid in ’t Frans)).

“Trudeau offert de rechten van migranten en vluchtelingen op en normaliseert Donald Trump teneinde de koloniale- corporate handelsovereenkomsten te beschermen voor het heil van de mega- corporaties en sponsors van de liberale partij,” aldus Arseneault.

“Een grassroots beweging dat anti- koloniale, anti- kapitalistische oppositie tegen neoliberalisme combineert, met de steun aan inheemse soevereiniteit en gerechtigheid voor migranten. Dat is er nodig om Trump en ultra rechts te verslaan,” verklaarde Grewal.

 

Arseneault en Grewal zeggen: “Vandaag hebben we naast de snelweg een spandoek gehangen als een symbool van ongehoorzaamheid; maar in de komende weken en maanden moeten we ons engageren in een langdurende burgerlijke ongehoorzaamheid en directe actie om de grenzen te openen en uiteindelijk de opkomst van ultra rechts te stoppen.”

 

De Montreal ‘Open the Border Collective’ heeft de foto’s van de spandoek gedeeld met lokale grassroots anti- racisten en organisaties die werken rond rechtvaardig