* DE ZEVEN MEEST GECENSUREERDE ZAKEN IN INDIAN COUNTRY, NOVEMBER 2014

Door Brenda Norrell, Censored News: www.bsnorrell.com

Vertaald door NAIS met toestemming van Brenda Norrell: www.denaisgazet.be

Foto Censored News: Water rechtenprotesten, Navajo, Paiute en Yaqui in Sonora

 

1.Diefstal van Indiaanse waterrechten door niet-indiaanse juristen, congresleden en corrupte tribale ambtenaren.

Dit is waarom we meer klokkenluiders nodig hebben:

Voormalig Secretaris van Binnenlandse zaken Ken Salazar nam ontslag nadat zijn memo gelekt was in het congres. In die memo werd het plan om de waterrechten te stelen van de Navajo’s onthuld.

Het was niet de Navajo overheid die de diefstal een halt heeft toegeroepen, het was het Dine’ volk zelf.

Niet-Indiaanse juristen, congresleden en corrupte tribale ambtenaren zitten al jarenlang samen in dit spel. De staten en VS willen ten alle koste de waterrechten van de Navajo’s in handen krijgen om hun steden en vuile kolen-elektriciteitcentrales te voorzien.

http://bsnorrell.blogspot.com/2012/11/leaked-documents-mainstream-media.html

Veel Native Amerikaanse stammen hebben reeds de zogenaamde “waterrechten overeenkomst”, hun opgedrongen door niet-indiaanse juristen ondertekend.

Op dit moment vechten de Paiutes om hun waterrechten op Pyramid Lake in Nevada te behouden. De water rechten die vastliggen onder “Winters’ Doctrine” 207 U.S. 564 (1908) (1) zijn een van de rechten die de staten en de VS het meeste vrezen. Het verzekert water rechten op indiaans land voor de toekomstige generaties en de waterpaniekzaaiers willen dit recht opgeheven zien.

In Sonora, Mexico, houden de Yaqui ‘Traditional Authority’ de water rechten -blokkade in stand. De blokkade is op een belangrijke snelweg op hun land waar Mexico hun water steelt.

 

2.De waarheid over de kartels en de vermoorde en vermiste personen

Wanneer uw gedachten uitgaan naar de 43 vermiste en vermoorde studenten in Guerrero, Mexico, bedenk dan meteen dat het de US ATF, (Alcohol, Tobacco, Firearms) was die de kartels van aanvalswapens hebben voorzien.

Volgens de VS documenten is het project Gunrunner in 2005 in Texas begonnen, en heeft nu zijn basis in Tucson met ‘Fast and Furious” en “Operation Wide Reciever .“

Er was geen verontwaardiging te horen in de Verenigde Staten toen het enkel maar Mexicanen, waaronder vrouwen en kinderen,waren die gedood werden.

Het was pas nadat een VS grenspolitieman gedood werd met een van die wapens dat er publieke verontwaardiging gehoord werd.

Inheemse volken in Mexico en langs de grens zijn de slachtoffers van de zwaar bewapende kartels.

De zogenaamde drug oorlog is nog maar eens een VS oorlog die gecreëerd werd door gemanipuleerde en gefabriceerde rapporten.

Ondertussen worden agenten van de VS grenspatrouilles gearresteerd voor drugshandel, en blijven ze langs de grens burgers van Mexico beschieten.

Lees meer over de rol van de VS in de wapens en drughandel: Censored News (Engels): www.narconews.com

 

3.Indian Country nieuws overwoekert door plagiaatplegers en profiteurs

Nationaal Indian Country nieuws word gedomineerd door plagiaatplegers en profiteurs. De slachtoffers zijn- behalve diegene die het originele werk doen en zelf hun uitgaven bekostigen – de lezers.

Jarenlang nu zijn de verslaggevers van Indian Country Today niet uit hun leunstoel gekomen. Wanneer zij niet willen dat de plagiaatpleger bekend wordt dan zetten zij onder de titel: “ICTMN staff.”

Verder hebben de eigenaars van indianz.com dit jaar een multi -miljoen dollar contract, met zetel in het US Pentagon, voor hun binnenlands - en international spionnenwerk gekregen.

Wat dit inhoudt voor de lezers is dit: de reporters zijn niet werkelijk aanwezig bij het gebeuren en zij kunnen daarom de feiten