* UNIST’OT’EN CAMP: WEERSTAAT TRANSCANADA!

Door Unist’ot’en kamp

Bron: Censored News: http://www.bsnorrell.blogspot.be/2015/06/unistoten-camp-resisting-transcanada.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

TransCanda heeft onophoudelijk pogingen ondernomen om door te stoten naar Unist’ot’en Yintah.

De veiligheidsagenten van TransCanada blijven belangrijke vragen stellen waarvan ze hopen dat de antwoorden hen zullen helpen om klachten in te dienen.

Wij trappen echter niet in de val en weigeren om te antwoorden op hun vragen en wij blijven herhalen dat wij de nooit afgestane Unistoten Yintah beschermen en dat we de Knedebeas’ instructies blijven volgen om de pijpleiding bedrijven weg te houden.

TransCanda moet het milieu -evaluatiecircus doorworstelen voor ze een geldige vergunning kunnen bekomen.

Zij zullen daar niet in lukken daar hun bankbiljetten niet opwegen tegen onze wil en integriteit.

Nederigheid en zelf- opoffering is het pad dat wij gekozen hebben naar een toekomst met een veilig en gezond milieu voor onze ongeboren generaties.

 

Wij hebben 2 verschillende blokkades full time bemand.

Wij hebben Helikopter crews tegengehouden en verdreven van de Gosnell Creek Valley en ook inspectiepersoneel die de Yintah probeerden binnen te dringen vanaf de Chism Forest Service Road verdreven.

 

Er is veel beeldmateriaal van die ontmoetingen beschikbaar dat wij nu aan ’t uitziften zijn om een video update te lanceren die waarschijnlijk binnen enkele dagen klaar zal zijn.

Een ongelofelijk keerpunt in de recente gebeurtenissen was de terugkomst van Freda naar haar Yintah die zowel inspecteurs als hun Wet’suwet en “uitverkoop” evenknieën kon wegsturen.

Op voorgaande dagen waren er confrontaties tussen dit arrogant en vuilbekkend crapuul en de vrijwilligers die aangesteld waren om de Yintah te beschermen tegen de pijpleiding.

Vandaag echter, toen Freda aan de tweede wegblokkering stond bleven de eens - zo dappere uitverkopers in hun truck zitten en lieten ze het vuile werk over aan hun veiligheidpionnen om het tegen Freda op te nemen.

De verslagenheid en zieligheid die op het gezicht van de inspecteurs te lezen viel was onbetaalbaar.

Tripods werden nu geplaatst op de plekken waar de helikopters op de vorige dagen wilden landen.