Sfeervol bulshitten over Sinterklaas

Door Ed Steffens AFF

5 december 2017

Als hij de traditie respecteert komt Sinterklaas vannacht langs om wat snoep, speelgoed en andere cadeautjes te brengen. Echter niet bij de AFF’ers (zie verder).

Maar Sinterklaas staat ter discussie, minstens toch zijn zwarte helper (foto 1).

Het extreemrechtse roddelblad ’t Scheldt stuurde voorbije zondag onderstaand proza de wereld in naar aanleiding van Sinterklaas. Voor de leesbaarheid verbeterden we wel taal- en typfouten.


“Daar is ie weer! Zoals ieder goedheiligman, die al eens een peuter op de schoot placht te nemen, wordt deze bebaarde kerel tegenwoordig door menigeen achterdochtig en met een enigszins scheel oog bekeken. Je zou voor minder in deze gheluwachtige tijden van Pedo en #MeToo fenomenen. Niets is immers nog zeker ! Zó ook de politiek correcte maat en kleur van het geslacht der Zwarte Pieten.
Geïnspireerd door het eisenpakket van iets minder vrolijk gekleurde soortgenoten werden de vrijgevige exotische zwarte pietjes algauw proactief verguisd en uitgespuwd door het puikje van onze intelligentsia. De massaal aangespoelde Swahili lispelende edoch volkomen geïntegreerde cultuurverrijkers verdragen immers geen concurrentie. Zeker niet van gemaskerde blanke honden.
Door onze zelfhatende 'Samen'levers werd dientengevolge de uit het noorden overgewaaide vreemd zure eruptie van antipathieke anti-Zwarte Piet acties spoorslags aangegrepen om ook ons mooiste kinderfeest alhier eens voorgoed te verpesten. Door al dat 'gelul' en politiek correct 'gezeik' over de exacte tint en herkomst van de Zwarte Piet is het avondje van Sinterklaas jammerlijk verworden tot een te censureren KNT-vertoning.
'Goedmenende' multicultuuraanbidders en verdwaalde globalisten zullen vanzelfsprekend de voorkeur geven aan boosaardige onverdoofde slachtrituelen tijdens barbaarse offerfeesten en andere nachtelijke gesuikerde vreetpartijen. Ook kindjes verminken, verkrachten en voortijdig uithuwelijken behoren vanzelfsprekend tot de culturele en religieuze vrijheden van deze geïmporteerde parasieten.
Roet- en veegpieten in Antwerpen, dankzij Bart Peeters. Pietloze reclamecampagnes – waarin die arme oude Sint het voortaan maar alleen moet zien te beredderen – aangespoord door Albert Heijn, Bol.com, Hema en andere op geld beluste kaaskoppige grootgrutters. Weg met de Lotus koekjes. Welkom de Halal koekjes. Zwarte Piet, wie kende hem niet?”


Dat ter extreemrechterzijde onzin uitgekraamd wordt, dat weten we. Neem nu die laatste zin: “Weg met de Lotus koekjes. Welkom de Halal koekjes.” Hoe onnozel en kwaadaardig! Sinterklaas kwam voorbije zaterdagmorgen al langs bij de AFF’ers, en naast snoep en cadeautjes bracht hij meerdere pakjes speculaas. Lotus koekjes, geen halal koekjes. Kent iemand trouwens “halal koekjes”?
Anders dan vorig jaar en in Nederland was er in Vlaanderen geen commotie rond Zwarte Piet. De Chiro, met 90.000 kinderen en 16.000 leid(st)ers de grootste jeugdorganisatie van het land, vaardigde verstandige richtlijnen uit https://chiro.be/sinterklaas-en-zijn-vriend-piet-komen-naar…

. Ook bij de scouts vroegen ze om eens goed na te denken over het beeld van Zwarte Piet (zie: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/…/daar-wordt-aan-de…

Zowat de enige die daartegen iets ondernam om het karikaturaal beeld van Zwarte Piet te bepleiten was Voorpost.
Naar jaarlijkse gewoonte verzamelde Voorpost-organisatieverantwoordelijke Luc Vermeulen enkele Voorpost’ers uit Antwerpen en de Kempen om als Zwarte Piet verkleed (foto 3) bij de jaarlijkse aankomst van Sinterklaas op de Grote Markt in Antwerpen actie te voeren. Luc Vermeulen was door de Antwerpse politie opgebeld dat zijn niet-aangevraagde acti