NAVAJO VETERANEN ONTMOEDIGD NA AANBOD OM ZICH IN TE ZETTEN VOOR STANDING ROCK

Navajo Code Talkers AP File Photo

Door Brenda Norrell, Censored News copyright: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/navajo-veterans-discouraged-after.html

Vertaald ( met toestemming) door NAIS: www.denaisgazet.be

 

 

Duane ‘Chili’ Yazzie, voorzitter van Shiprock zei dat de Dine’ (Navajo) veteranen klaarstaan om zich samen met de duizenden veteranen in te zetten om het Standing Rock kamp te verdedigen. Vandaag echter heeft Yazzie een ontmoedigende brief ontvangen van ‘Veteranen voor Standing Rock.’

 

“Eigenlijk was het van ‘Dank u, maar neen, dank u’ “, zei Yazzie.

 

Donaties stroomden binnen bij de ‘Veterans Stand for Standing Rock’ online campagne; maandag stond de teller op meer dan $500.000.

 

‘Veterans for Standing Rock’ deelden Yazzi vandaag mee:

 

“ Bedankt voor uw interesse in Veterans for Standing Rock.

Met groot genoegen kunnen wij aankondigen dat onze kleine campagne uitgegroeid is tot 2.000 veteranen uit iedere hoek van de VS die met ons vreedzaam opstaan met onze broeders en zusters in Standing Rock.”

“ Vanwege de overweldigende reacties willen wij u graag op de hoogte houden van al onze komende operaties, sommigen zullen mogelijk al starten in Dec.2016.

Vul AUB het Steunformulier in zodat we u op de hoogte kunnen houden van alle details van ons programma.”

 

“Wij doen ons uiterste best om al uw vragen te beantwoorden en zullen zo vlug mogelijk een antwoord sturen op uw email verzoek .

Ons team is bezig met de afwerking van de formuliercommunicaties en met het coördineren van Ride-Share/Travel verzoeken.

Wij danken u voor uw diensten.” ( en uw geduld!).

 

Eerder vandaag (maandag) had Yazzie de Veterans For Standing Rock een email gestuurd :

 

“ Mijn naam is Chli Yazzie.

Ik ben de voorzitter van het Shiprock Chapter, Navajo Nation.

Wij willen een sterke delegatie van Navajo veteranen organiseren om met u een lijn te vormen in Standing Rock.

Wij moeten weten of onze reis kan gefinancierd worden door de GoFund Me- rekening die meer dat $500.000 heeft opgebracht voor dit doel.

Laat u het aub vlug weten want we moeten de bussen huren en onze veteranen organiseren die de trip willen meemaken,

Danku”

 

Censored News heeft maandag contact opgenomen met Veterans for Standing Rock en om duidelijkheid gevraagd over de reacties van Navajo die zich echt willen inzetten, en wie het fonds van $500.000 beheerd.

Tot hiertoe nog geen antwoord maar het wordt opgevolgd.

_____________________________________________________________

Nota van NAIS

En dit is nog steeds het topje van de ijsberg. “Dankzij” GoFund Me en ander misbruik van solidariteit circuleren er miljoenen dollars voor Standing Rock rond en niemand weet waar en wat ermee gebeurd.

En zoals steeds sturen wij waarschuwingen rond tegen misbruik van fondsenwerving. En zoals steeds worden onze waarschuwingen in de wind geslagen. Maar toch.... het is nu eenmaal onze missie: “ Lieve mensen, Check! Check! and double check!”