Arizona—Grenspatrouille voert aanval uit op humanitair kamp

America’s war on the Voiceless

 

Donderdag- foto’s van agenten van de grenspatrouille aan de ingang het No More Deaths Camp in Arivaca, ten zuiden van Tucson voor zij vier migranten, die nood hadden aan medische zorgen arresteerden.

Foto’s van Woensdag en Donderdag van aan station van het Nogales grenspatrouille tijdens hun stalking van het humanitaire kamp.

 

Door: No More Deaths: contact: media@nomoredeaths.org

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/06/arizona-border-patrol-attacked-no-more.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Donderdag 15 juni 2017

 

Agenten van de Arizona grenspatrouille vielen donderdag het medische kamp voor migranten bij Arivaca binnen. 30 gewapende agenten met ten minste 15 trucks, twee quads en een helikopter boven de hoofden, arresteerden vier migranten die medische hulp kregen-met een dodelijke hittegolf op komst met temperaturen die tot 50 graden °C kunnen gaan.

 

Een helikopter, 15 trucks en 30 gewapende agenten vielen het medische hulpkamp binnen om te voorkomen dat vier mensen medische verzorging kregen in de dodelijke zomerhitte.

 

Donderdag, 15 juni, 6:pm, Arivaca, Arizona: In temperaturen die ver over de 38 graden °C stegen, overviel de Grens patrouille van de Verenigde Staten het kamp van de humanitaire organisatie No More Deaths, en beletten dat vier mensen de zorgen toegediend kregen die ze dringend nodig hadden.

Obstructie van humanitaire hulp is een flagrant misbruik door politiemacht, een openlijke schending van het internationaal humanitair recht en een schending van de geschreven overeenkomst tussen de organisatie en de ‘Tuscon Sector Border Patrol.’

Agenten van de Border Patrol begonnen reeds op dinsdag 13 juni rond 16u30 met het bespieden van het No More Deaths kamp. Agenten in voertuigen, te voet en ATV’s omsingelden het noodkamp en trokken een tijdelijke checkpoint op om mensen die het kamp verlieten te fouilleren en te ondervragen over hun nationaliteit.

De zware aanwezigheid van de politiemacht heeft mensen belet om kritische humanitaire noodhulp te krijgen in het hete en dodelijke weder. Deze voorvallen vormen een patroon van surveillance op humanitaire hulp dat sinds het presidentschap van Trump uitgebreid is.

Deze namiddag zijn in een nooit voorheen geziene machtontplooiing 30 gewapende agenten het kamp binnengevallen met 15 trucks, 2 quads en een helikopter om te voorkomen dat vier patiënten medische hulp kregen.

‘No More Deaths’ heeft de laatste 13 jaar voedsel, water en medische hulp gegeven aan mensen die de Sonoran woestijn te voet oversteken.

De voortgaande humanitaire crisis veroorzaakt door de grenspolitie heeft sinds 1998 meer dan 7000 mensenlevens gekost.

Menselijke resten worden aan een gemiddelde van een op drie dagen gevonden in de woestijn van Zuid Arizona.

 

Kate Morgan, Abuse Documentation & Advocay Coordinator voor de organisatie zei:

“No More Deaths heeft de honderden gedode en vermiste migranten in de Arivaca corridor van de grens gedocumenteerd. De aanval van vandaag op het medische hulpstation is onaanvaardbaar. Het vertrouwen in het akkoord met de grenspatrouille om het moeilijke werk van No Mora Death’s te respecteren is nu totaal verbroken.”

 

John Fife, een der stichters van No More Deaths, zei:

” Sinds 2013 hadden we een schriftelijk akkoord met de Tucson sector van de Border Patrol en No More Deaths (NMD), waarin staat dat zij het NMD kamp zullen respecteren als een medische faciliteit onder de normen van het Rode Kruis, dat bemoeienis door de overheid met humanitaire hulpcentra verbiedt.

Die overeenkomst is nu door de Border Patrol geschonden onder meest verdachte omstandigheden. De Border Patrol gaf toe dat zij 18 mijlen lang een groep migranten gevolgd had maar pas, nadat zij medische hulp gezocht hadden werden ze gearresteerd.

Het feit dat deze mensen onderschept werden nadat ze het No More Deaths kamp binnen waren is een direct bewijs dat dit een doelgerichte actie was tegen humanitaire hulp. Tegelijkertijd voorspellen de weerberichten een record in dodelijke temperaturen.”

 

Mensen die de dodelijke en afgelegen regio’s van de VS- Mexico grens oversteken vermijden soms dringende medische hulp te vragen uit angst voor deportatie en gevangenis. Daarom is een humanitair hulpstation in de woestijn een noodzakelijk instrument om leven te beschermen.

De aanvallen op deze kritische medische hulp is een schaamteloze afspiegeling van de minachting van de huidige regering voor de levens van migranten en vluchtelingen wat een reeds gevaarlijke reis nog dodelijker maakt.

Ondanks dit alles blijft No More Deaths’ toegewijd aan de taak om een einde te maken aan dood en lijden in de woestijn en zullen ze verder gaan met het toedienen van humanitaire hulp, net zoals in de laatste 13 jaar.

Also see The UK Guardian's coverage:

https://www.theguardian.com/us-news/2017/jun/16/us-mexico-border-aid-camp-raid?CMP=share_btn_fb