ALERTA STANDING ROCK KAMP – VAN LAKOTA, DAKOTA EN NAKOTA

26 Januari 2017

Lakota, Dakota en Nakota roepen op voor massale burgerlijke ongehoorzaamheid en verwelkomen mensen die mobiel en zelfstandig kunnen zijn in de kampen.

 

Van Lakota, Dakota en Nakota in het Standing Rock Rock kamp

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/message-alert-standing-rock-camp-from.html

Vertaling Frans, Christine Prat: http://www.chrisp.lautre.net/wpblog/?p=3937

 Nederlands NAIS: www.denaisgazet.be

 

“Wij roepen onze bondgenoten en anderen op om op te staan daar waar ze zich bevinden, wij roepen op tot een massale burgerlijke ongehoorzaamheid als een teken van solidariteit met Standing Rock; het vuur brand in hen en nu is het tijd om het te laten oplaaien.

Het hart van Standing Rock slaat overal, het vuur werd opgenomen door 10.000 potentiële organisatoren van over het hele land en we hebben uw onmiddellijke acties nodig.

Roep op tot divestering uit grote banken en help ons om DAPL te blokkeren!

Wij zijn de revolutie en het verzet gaat voort.”

- Oceti Sakowin camp

 

Net ontvangen van de Dakota, Nakota en Lakota in het kamp: Zij vragen nu dat de mensen de strijdkreet Mni Wiconi (Water is Life) laten klinken in hun verzetsgemeenschap en om creatief te zijn in hun verzet door middel van NVDA (No violence civil disobedience- geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid).

Wij hebben er duizenden getraind.

 

‘Shield the people’, het KXL kamp in Rosebud maakt zich klaar om terug open te gaan.

Evenals de Pte Ospaye, het frontlinie kamp tegen KXL in Bridger.

 

Er werd een oproep gelanceerd om terug te keren naar Cannonball Rivier. Echter, de mensen moeten begrijpen dat we op dit moment in de kampen in een overgangsfase zitten.

Indien ze komen moeten ze volgende regels goed in het hoofd prenten: er worden absoluut géén alcohol of drugs en wapens getolereerd.

Hieronder valt ook een verbod op het drinken van alcohol in het casino.

Het hele gebeuren worden door inheemsen geleid, al onze acties en het dagelijkse leven worden geleid door de inheemse waarden.

Zij die komen moeten zelfbedruipend zijn. Wees in staat om voor jezelf te zorgen of breng helpers mee die je daarbij kunnen helpen, het leven is hier hard.

Wij zullen leven volgens de Lakota waarden, onder traditioneel recht dat voor sommigen hard en archaïsch kan overkomen, maar het moet gedaan worden. Leven als een Lakota, Dakota, Nakota en terugkeren naar de traditionele manier is belangrijk.

Ondertussen verhuizen we naar hoger gelegen grond.

Sommigen zullen ongetwijfeld in de vloedzone willen blijven, wij hopen dat ze van gedacht veranderen maar we kunnen mensen niet dwingen om weg te gaan.

De Cheyenne River Sioux Tribe heeft het land voor het winterkamp gehuurd.

 

Sacred Stone is open.

 

Op al deze kampen gelden dezelfde regels met betrekking tot de nultolerantie voor alcohol, drugs en wapens.

Iedereen die betrapt wordt op het creëren van toestanden die de beweging schade kunnen berokkenen zullen uit de kampen verwijderd worden.