* BRAZILIË : CLEOMAR, LEIDER VAN DE ARME BOEREN LIGA IN NOORD MINAS EN BAHIA WERD GEDOOD IN EEN HINDERLAAG

Door : Reed ,Frontlines of Revolutionary Struggle: http://revolutionaryfrontlines.wordpress.com/2014/11/05/brazil-cleomar-leader-of-poor-peasants-league-in-northern-minas-and-bahia-is-killed-in-ambush/

Vertaald door NAIS

Op woensdag werd de boer Cleomar, coordinator van Liga dos Camponeses Pobres do Norte de Minas e Bahia ( Arme boeren liga van Noord Minas en Bahia) in een hinderlaag gelokt en gedood in Pedra Maria da Cruz, nabij de Área Revolucionário Unidos com Deus Venceremos, waar hij woonde, werkte en streed met zijn kameraden.

Cleomar organiseerde in dit gebied collectieve honingproductie , en samen met zijn kameraden protesteerde hij tegen de politieke repressie in Rio de Janeiro.

Onlangs woonde Cleomar nog het Congress of the International Association of People’s Lawyers (APL) bij, dat plaats had in Rio de Janeiro.

Wij vragen onderzoek en straffen voor zijn moordenaars en opdrachtgevers voor deze misdaad tegen het volk.

 

Verklaring van de National Commission of the Poor Peasants League:

Leider van de arme boeren liga van Noord Minas en Bahia is vermoord in Pedras de Maria da Cruz.

Belo Horizonte, 23 oktober 2014

Op 22 oktober 2014 werd kameraad Cleomar, coordinator van de Arme Boeren Liga lafhartig vermoord toen hij door de “cancela do cascalho”(poort van grind) het pad opliep naar deÁrea Revolucionária Unidos com Deus Venceremos , waar hij leefde, werkte en waar hij samen met zijn kameraden streed voor vrede op het land.

Zijn met kogels doorzeefde lichaam werd later door een kameraad gevonden.

Wij zenden deze bekendmaking aan allen die de strijd voor land steunen ; om deze misdaad van grootgrondbezit en zijn rotte moordzuchtige staat aan te klagen. .....

Cleomar was nederig, toegewijd, verantwoordelijk, hardwerkend, strijdbaar, intelligent, geduldig, en gepolitiseerd.

Hij was een echtgenoot en een voorbeeldige, respectvolle vader.

Cleomar heeft reeds eender doodsbedreigingen ontvangen.

Hij bleef echter de autoriteiten aanklagen voor hun aanvallen op de werkers.

De moord op kameraad Cleomar is een voortzetting van de honderden aanvallen en hinderlagen tegen boeren die strijden voor hun land: bij wegblokkeringen; en na de uitspraak van 9 oktober van de openbare aanklager over de grootgrondbezitters die wegen sluiten, de toegang tot de natuurlijke waterputten afsluiten, bij uitdrijvingen van hun land.

Pain and anger, hatred, revenge. We demand justice!

Honor and glory to the martyrs of our people!

Long live the struggle for land! Viva Agrarian Revolution!

Comrade Cleomar, Presente!

 Lees meer (English) http://revolutionaryfrontlines.wordpress.com/2014/11/05/brazil-cleomar-leader-of-poor-peasants-league-in-northern-minas-and-bahia-is-killed-in-ambush/