Nakba herdenking Antwerpen 15 mei 2017

Organisatie: Antwerp For Palestine https://www.facebook.com/AntwerpForPalestine/

Foto's NAIS

 

Nakba
is de catastrofe
is 15 mei 1948
is de etnische zuivering
is de dag dat Ben Gurion de onafhankelijke staat Israël uitriep
is de verdrijving en de vlucht van de Palestijnen van hun geboortegrond Palestina.
Wist je dat...
Palestijnse vluchtelingen over heel de wereld nog steeds de sleutels hebben van hun huizen, waaruit ze zijn verdreven tijdens de nakba?

 

Op 15 mei, kwamen activisten aan het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen bijeen voor een optocht naar de Groenplaats in het kader van de Nakba herdenking.

Activisten van NAIS- Vrouwen tegen Fascisme/Racisme waren erbij en brachten sleutels mee van onze groepsleden die er dit keer niet bij konden zijn.  Kameraden van PVDA, Linkse Socialistische Partij, Gentse studenten, en mensen uit nog verschillende groepen en partijen trokken samen naar de Groenplaats met het gezamenlijke doel hun solidariteit te tonen met het Palestijnse volk en de 1600 Palestijnse gevangenen die sinds 17 april 2017 in hongerstaking zijn.

"Netanhyahu schande! Bloed aan je handen!"

"From the River to the sea, Palestine shall be free!"

"Boycott Israël!"

Deze en nog meer slogans werden met vuur door jong en oud gescandeerd in de overigens rustige betoging.

Bij de ontbinding van de demonstratie werden we uitgenodigd om ter plaatse deel te nemen aan de "Salt Water Challenge." Wat we dan ook gedaan hebben.

A.Holemans-NAIS

Lees ook: Steun de Palestijnse hongerstakers, door LSP: https://www.denaisgazet.be/nieuws/2017/steun-de-palestijnse-hongerstakers