NoTrump ! No War! No Nato!

Brussel 24 mei 2017

Door NAIS

Foto's Ann Van Eynde-Neutens (NAIS)

Kort Verslag

Wij kwamen met velen.

Méér dan 10.000 'Anti- Trump- Anti-War- Anti NATO- activisten' kwamen naar Brussel afgezakt om te protesteren tegen de oorlogsheren die in het NATO hoofdkwartier bijeenkomen om medeplichtigheid en financiering voor hun vuile oorlogspel af te dwingen.

Wij, de NAIS- Vrouwen tegen Fascisme/Racisme -groep, zaten een beetje gewrongen in de massa.

Het is niet zo voor de hand liggend om met een rolstoel kris kras door de groepen te laveren om kameraden te vinden die, net zoals wij niet gekomen waren om 'plezant' te dansen, te joelen en onverstaanbare liedjesteksten te zingen- maar die wél ernstige politieke boodschappen hebben.

Om het lawaai te ontlopen en op zoek naar te gaan naar mensen met megafoons die strijdbare -to the point- slogans- zouden scanderen, sukkelden we vooraan tussen de 'Pussy hatters'! 

Daar was het vooral plezant.

Onze kleine groep is dan zelf begonnen met scanderen (zie titel) wat door niemand overgenomen werd en zonder megafoon ook niet doenbaar was.

Opnieuw moesten we gaan lopen omdat er vlak naast ons een gezin liep met kleine kinderen met een kartonnen toeter- geschonken door Groen- en waar een kleine ukkepuk door zijn fiere vader werd opgejut om samen met hem luid te scanderen:"Tromp is een koe!, Tromp is een koe! Tromp is een k..." Tot daar een duidelijke politieke boodschap aan meneer 'Tromp.'

Véél kartonnen toeters gezien.

Maar, zoals we al zeiden, wij zaten een beetje gewrongen in de massa en hebben daardoor de meer strijdbare groepen gemist.

Hier alvast enkele sfeerbeelden: