* RAPID CITY JOURNAL MAAKT DADERS VAN SLACHTOFFERS MET HUN GRENSSTAD RACISME

 

Door Brenda Norrell: http://bsnorrell.blogspot.be

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

1 februari 2015

De Rapid City Journal heeft Lakota scholieren verantwoordelijk gesteld nadat zij aangevallen werden tijdens een honkbal wedstrijd in Rapid City, Zuid Dakota.

De scholieren en staf van American Horse School in Pine Ridge kregen op 24 januari, bier over zich heen gegooid en werden verbaal aangevallen door blanke racisten tijdens een honkbal wedstrijd in Rushmore Civic Plaza.

 

Lakota kinderen van 10 jaar oud werden tijdens die uitstap naar het hoofd geslingerd dat ze “terug moesten naar hun reservaat.”

De Rapid City journal, die het patroon volgt van de grensstad –media, die slachtoffers tot daders maakt, ging verder met de krantenkop

Stonden de Native scholieren wel recht voor het National Anthem?”

Het onprofessionele artikel van Rapid City Journal is onesthetisch, door zowel slachtoffers tot daders te maken als door hun slordige poging om ‘feiten’ te brengen.

 

Een zelfde situatie had plaats toen de Farmington Daily Times in het begin van 1990 daders maakte van Navajo tieners die het slachtoffer werden van een haatmisdaad in New Mexico.

Een groep blanke tieners overvielen een groep Navajo jongeren die voor een winkel achterop een pick-up truck zaten te wachten. De overvallers braken de beenderen van de Navajo jongeren met hun honkbalknuppels.

 

Daar ik ( Brenda Norrell) toen verslaggever was bij de staf van de Daily Times, schreef ik een artikel over die aanslag.

De uitgever van de Farmington Daily Times veranderde de feiten zodat de slachtoffers naar voor kwamen als de verantwoordelijken voor de slagen.

Toen ik eiste dat de waarheid moest verteld worden werd ik ontslagen.

Ik heb een getuigenis over zowel de haatmisdaad als de Daily Mirror afgelegd bij de US Civil Rights Commission, die hier akte van genomen hebben.

Het racisme in Farmington resulteerde in slagen, folteringen, verkrachtingen, vermissingen en moorden. De Framington regio omvat het nabije Navajo, Ute en Apache land in Arizona, Colorado en New Mexico.

 

Nu heeft Danielle Miller in Last Real Indians gereageerd op de aanval door de Rapid City media met een artikel: “Geweld tegen Native kinderen wordt geprezen door Rapid City Media.”

Miller schrijft: “Wanneer Native kinderen aangevallen worden mag men die daad niet willen rechtvaardigen . En dat is nu precies wat de Rapid City Journal gedaan heeft, door een argument te zoeken waardoor slachtoffers daders worden.”

 

Dit patroon was reeds langer merkbaar in andere publicaties in Rapid City Journal.

KotaTV nieuws heeft nog recentelijk een verhaal naar buiten gebracht die de actie van racistische daders verzachtte door de aanval af te doen als ‘slechte manieren.’

 

Lees het volledige artikel van Miller hier:(Engels) http://lastrealindians.com/violence-against-native-children-lauded-by-rapid-city-media-by-danielle-miller/

 

John Kane, Mohawk zal hier over praten in zijn "Let's Talk Native,"in New York

 

Kane zei gisteren 1 februari : “Vanavond op “Let’s Talk Native” praat ik ondermeer over de Tonawanda Seneca Nation, die schuldig pleiten in het federale gerechtshof, ondanks dat iedereen dit onderwerp wil vermijden.

Over 57 Native kinderen die aangevallen werden met racistische beledigingen en met bier overgoten werden tijdens een honkbal wedstrijd in Rapid City; alweer een mooie demonstratie van hoe sport fans ons “eren.”

En daar het debat over de mascotte van het Lancaster School District toeneemt zal ik nog meer commentaar leveren over dit onderwerp.”

 

Karin Eagle van Lakota Country Times