NEDERLANDSE NEONAZI’S BIJ RELLEN NA VAKBONDSBETOGING

Door Anti-Fascistisch Front/ Verzet: http://aff.skynetblogs.be/archive/2016/05/24/nederlandse-neonazi-s-bij-rellen-na-vakbondsbetoging.html

 

De vakbondsbetoging (dinsdag 24) in Brussel bracht tienduizenden mensen op de been, die rustig maar vastberaden het beleid van de regering-Michel aanklaagden. Helaas vonden enkelen het nodig om de betoging in een kwalijk daglicht te zetten met rellen achteraf.

Aan het einde van de betoging waren voor de gelegenheid een aantal toiletten opgesteld. Sommigen vonden het leuk (we gebruiken met opzet het Nederlandse ‘leuk’, en niet het Vlaamse ‘plezant’) om de toiletten omver te duwen en richting de politie te schuiven die paraat stond om in te grijpen bij ongeregeldheden.

Bij de eerste grote betoging tegen de regering-Michel, op 6 november 2014, werden reeds twee Nederlandse neonazi’s gesignaleerd in de betoging en bij de rellen achteraf. Vandaag waren er opnieuw twee Nederlandse neonazi’s bij de vakbondsbetoging in Brussel. Waarvan er één er al bij was in 2014, de tweede was er toen niet maar is geen onbekende in Vlaanderen (foto 1).

De man links op de foto nam regelmatig foto’s van de ongeregeldheden en jutte zijn vriend op tot actie. Die laatste, de man met een 'dievenmuts' rechts op foto 1, was een van de betrokkenen bij het omver duwen en vooruit schuiven van de toiletten (foto 2).

Eerstgenoemde is in het verleden al meermaals vanuit Nederland naar Vlaanderen gereisd. Zo nam hij eerder al deel aan manifestaties van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) en vervolgens van de Autonome Nationalisten.