Zaterdag houden gewelddadige neonazi’s een meeting op de Antwerpse Grote Markt

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/?p=10422

16 november 2016

Militanten van Nation vallen een dakloze aan. Verschillende van deze militanten werden hiervoor veroordeeld. Zaterdag komen ze hun ‘kunstjes’ tonen op de Grote Markt in Antwerpen. Doe mee met het protest hiertegen!

 

Op zaterdag 19 november vindt er niet voor het eerst een bijeenkomst van neonazi’s in Antwerpen plaats. Café ‘Den Bengel’ op de Grote Markt is nogmaals de plaats waar neonazi’s een publieke activiteit kunnen organiseren. Dit gebeurde ook al eerder, ooit zelfs eens op 1 mei toen de traditionele linkse 1 mei optocht op dezelfde Grote Markt aankwam.
Na de verkiezing van Trump in de VS voelen allerhande racisten, seksisten, homofoben, … zich gesterkt. Dit kan leiden tot een toename van geweld. Protest daartegen is noodzakelijk en vindt ook plaats in de VS. De acties tegen Trump en zijn haat zijn massaal. Ook bij ons is er veel ongerustheid en woede naar aanleiding van de verkiezing van Trump. Blokbuster wil dit aangrijpen om een actie in Antwerpen te houden. Een eerder aangekondigde anti-Trump actie op zondag 20 november werd spijtig genoeg afgelast. Laat ons op 19 november protesteren tegen Trump en tegen gewelddadige haatgroepen, zoals de neonazi’s die op die dag een bijeenkomst houden in Antwerpen.

De meeting van 19 november is opmerkelijk. Na tal van onderlinge ruzies, afsplitsingen en herenigingen is er nu nog eens een gezamenlijke bijeenkomst van de Franstalige neonazi’s van Nation en de Nederlandstalige aanhangers van brulboei Eddy Hermy van Nationaal-Solidaristisch Alternatief (N-SA). Nation betrekt er zelfs de Europese koepel AFP bij, de groep waartoe ook het Griekse Gouden Dageraad behoort. Langs Nederlandstalige kant heeft AFP een eigen vertegenwoordiging met Vlaanderen Identitair (VLI), de groep van Rob Verreycken die zelf voor de Duitse neonazi Udo Voigt (NPD) in het Europees Parlement behoort. Verder zijn er dan nog de Autonome Nationalisten Vlaanderen (ANV). Die hielden in juni nog een bijeenkomst in Antwerpen waarop Wim Verreycken, vader van Rob, één van de sprekers was. Ook die meeting was in café Den Bengel.

AFP, Nation, N-SA, VLI, ANV: een indrukwek