Steden van Seattle en St. Paul solidair met Standing Rock Nation ‘No Dakota Acces Pipeline’

De steden van Seattle en St.Paul sluiten zich in solidariteit aan bij de Indiaanse volken en steunen de strijd van de Standing Rock Sioux tegen de Dakota Access Pipeline!

Copyright Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/cities-of-seattle-and-st-paul-support.html

Copyright vertaling door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Terwijl steunbetuigingen van Indiaanse volken vanuit heel Noord Amerika binnenstromen hebben twee steden- Seattle en Saint Paul, Minn.- resoluties aangenomen in solidariteit met de Standing Rock Sioux Nation en hun gigantische strijd tegen de Dakota Acces Pipine dat hun water- de Missouri rivier, bedreigt.

 

Edward Murray, burgemeester van Seattle zei dat de stad van Seattle gevestigd is binnen het treaty territorium van verschillende stammen.

De stad begrijpt “het belang van het respecteren van tribale culturele en natuurlijke bronnen door bevoegdheden van buitenaf.”

 

Burgemeester Murray verklaart hoe de Stad van Seattle naast zijn noordelijke buren, de Lummi stond en samen met Indian Nations en anderen erin geslaagd zijn de Cherry Point steenkoolhaven te stoppen. Het VS Corps van Ingenieurs verwierp het de plannen.

 

Terwijl hij wijst op de ongelukkige en inaccurate naam van de “Dakota Access pipeline”, hoopt burgemeester Murray dat ppk hier de plannen zullen verworpen worden en de Standing Rock Sioux nation, hun sacrale plaatsen en water beschermd kan worden voor de komende generaties.

 

De stadsraad van Saint Paul erkend de strijd en waardeert de inspanningen van Chairman Dave Archambault en de reactie van de wereld.

Verder voert de stadsraad van Saint Paul aan dat veel inwoners in Saint Paul horen bij de Sioux Nation. Saint Paul deelt zijn eigen inspanningen om de sacrale plaatsen binnen de stad te eerbiedigen.

_________________________________________________________________________________________________

Steun/Support : “Help to keep Standing Rock Resistance Radio going!”

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/censored-news-fundraiser-august-2016.html

Met vermelding: "Keep Standford Rock Resistance Radio going!"