Home » Anti-fascistisch nieuws » 2016 » Hardcore, More Than Music

Hardcore, More Than Music

..... Animal, earth and human liberation will only come through education....(Chokehold)

 

'Infomeren, praten, kameraden begroeten, solidariseren, vegan food, groene toiletten en tussendoor een paar optredens meepikken...’ vormde de hoofdmoot van onze driedaagse deelname aan Ieper Hardcore Fest in de More Than Music Tent.

Hier een greepje uit het 3- daagse Fest

 

Terwijl NAIS op vrijdag 12 de stand klaarmaakte werd de documentaire “You’ve been Trumped” vertoond.

Een docu door de Britse filmmaker Anthony Baker

Donald Trump kocht honderden vierkante meters grond aan de noordoost kust in Schotland.

In het land dat reeds verstikt wordt door golf terreinen wil het heerschap er nog twee meer aanleggen, samen met een 450 kamer- hotel en 1.500 luxe huizen.

Voor de tycoon is het golfterrein een lucratieve deal, voor de Schotse gemeenschap vertegenwoordigt het de destructie van een wereldwijd uniek landschap dat al generaties lang de achtergrond van hun levens vormt.

De gemeenschap voert een David tegen Goliath strijd!

 

Photo Booth #GeenGevechtsvliegtuigen

Wij willen geen nieuwe gevechtsvliegtuigen. Zij kosten stukken van mensen!

https://www.vredesactie.be/nl/campagnes/gevechtsvliegtuigen/bommenwerpers-kosten-stukken-van-mensen

Een strijd waar NAIS volledig achterstaat!

 

Animal Rights – Against Animal Testing

Een groepsgesprek met Robert over de werking van de stichting waar wij sinds verleden jaar lid van zijn.

En nu we het daar toch over hebben teken aub de petitie voor de vrijheid van de Radboud apen: Animal Rights eist de vrijlating van de laatste twee proefapen die opgesloten zitten in het proefdiercentrum van de Radboud universiteit in Nijmegen. Het proefdiercentrum kwam eerder in opspraak vanwege het bewust dorstig houden van de proefapen: zij krijgen nog geen glas water per dag: teken de petitie hier: https://www.animalrights.nl/red-de-radboud-apen

 

 

Vrouwen tegen Fascisme/Racisme-Antwerpen

Het geplande groepsgesprek viel zowat in het water. Er was weinig belangstelling. Misschien omdat we even daarvoor al fameus in de clinch gegaan zijn met de Gentse feministengroep FEL. Hun idee van feminisme druist geheel en volledig in tegen ons idee. Het “them (men) against us (women)” viel bij ons niet in goede aarde. De opmerking dat wij ons niet 'feministen' noemen maar vrouwen die hun mannetje kunnen staan en dat onze beste kameraden mannen zijn viel dan weer bij hen niet in goede aarde. We hebben nog een poging gedaan om uit te leggen dat de antifavrouwen doodgewoon de initiatiefnemers zijn van de actiegroep en dat wij vrouwen, moeders, grootmoeders -de mannen, vaders en grootvaders, holebi’s, travestieten en transgenders met open armen ontvangen bij acties tegen neo-nazi’s!

Dan hebben we de groep verlaten. Het werd verdomd vermoeiend.

Maar hoe dan ook tijdens het weekend hebben we aan belangstellenden die tot bij de stand kwamen en interesse hadden toch ons zegje kunnen doen.

Mensen (vrouwen én mannen) die zich geroepen voelen om actie te ondernemen tegen het woekerende Fascisme/Racisme kunnen ons altijd mailen : antifara.vrouwen@gmail.com

 

Vluchtelingenkamp Calais

Mensen helpen mensen

Saar, lerares geschiedenis en vrijwilligster bij de organisatie Zebrapad kwam info brengen over de toestand van de vluchtelingen in Calais. Zij vertelde over het moeizame werk van de vrijwilligers die ter plaatse gaan, en de kracht die zij putten uit de warme vriendschap en het respect dat zij van de vluchtelingen ontvangen.

Saar zelf trof ons als een warme, sterke vrouw die alle respect verdiend.

De uiteindelijke boodschap was duidelijk: “Support your local Refugees”

 

 

 

Ieper Hardcore Fest - 

Green Policy

Drie dagen vegan- green eten was een bijzondere ervaring. Alles was ronduit lekker, hartig en smaakte naar meer.

 

Composting Toilets

De ‘oogst’ van de groene toiletten gaat zoals steeds naar de boer, die alles omzet in goede mest om de velden te besproeien.

Een dikke pluim voor de kaka-workers , vrijwilligers die de hele dag in de weer zijn met de bevoorrading van het zagemeel en het proper houden van het toilet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Ashtray tubes

Een voorbeeld dat best zou gevolgd worden in straten en pleinen waar wijk- of andere feesten gegeven worden. Wij gaan het in onze wijk alvast voorleggen. Hou straten en pleinen peukenvrij!

 

 

 

 

Wat we helaas gemist hebben:

Black Lives Matter ( ronde tafel discussie door Blokbuster + Documentaire: “Black Panthers: Vanguard of the Revolution."

En vanwege het late uur het optreden van Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine – Punk van de bovenste plank!

 

Wat we niet gemist hebben:

Het optreden van H2O waarna we meteen hun CD gekocht hebben!

"Use Your Voice"

I’ll use my voice

For the tortured

For the weak

Use my voice

For the innocent

Who can’t speak

I’ll use my voice

When people look the other way

Got to inspire

The youth of today

 

Stand up

Stand up

Stand up

Can’t you hear the crying

 

So many wasted lives

For things we just don’t need

So many have died

    For our selfish greed

 

H20

 

Het optreden van Burning Down Alaska

In 2012 besloten een paar Duitse jongens dat het tijd was om een nieuwe wind in de Hardcore scene te laten waaien. Zij speelden hun eigen stijl van melodic metalcore/post hardcore.

 

Burning Down Alaska

 

Het optreden van Reagan Youth Een groep uit de vroege jaren 1980 die een grote rol gespeeld hebben in de anarcho/punk beweging. We llllllluuuuuved it!!

Voor diegenen die zich zorgen maken over onze fysieke toestand: we hebben volop ‘headbanged’ maar 'moshen' hebben we voorzichtigheidshalve niet gedaan.

Foto's NAIS- klik op foto's voor vergrotingen

Nog een woordje over Republyk Vort’n Vis- Autonoom Regionaal Trefcentrum in Ieper.

De heropbouw van het Autonoom Regionaal Trefcentrum loopt op zijn einde. Wanneer u bedenkt dat het zware en soms kostelijke werk volledig op vrijwilligers steunt durven wij hier oproepen om die gasten een duwtje in de rug te geven

Wij gaan dit alvast doen..

Lees meer hierover http://rvv.vortnvis.net/news/