Hardcore, More Than Music

..... Animal, earth and human liberation will only come through education....(Chokehold)

 

'Infomeren, praten, kameraden begroeten, solidariseren, vegan food, groene toiletten en tussendoor een paar optredens meepikken...’ vormde de hoofdmoot van onze driedaagse deelname aan Ieper Hardcore Fest in de More Than Music Tent.

Hier een greepje uit het 3- daagse Fest

 

Terwijl NAIS op vrijdag 12 de stand klaarmaakte werd de documentaire “You’ve been Trumped” vertoond.

Een docu door de Britse filmmaker Anthony Baker

Donald Trump kocht honderden vierkante meters grond aan de noordoost kust in Schotland.

In het land dat reeds verstikt wordt door golf terreinen wil het heerschap er nog twee meer aanleggen, samen met een 450 kamer- hotel en 1.500 luxe huizen.

Voor de tycoon is het golfterrein een lucratieve deal, voor de Schotse gemeenschap vertegenwoordigt het de destructie van een wereldwijd uniek landschap dat al generaties lang de achtergrond van hun levens vormt.

De gemeenschap voert een David tegen Goliath strijd!

 

Photo Booth #GeenGevechtsvliegtuigen

Wij willen geen nieuwe gevechtsvliegtuigen. Zij kosten stukken van mensen!

https://www.vredesactie.be/nl/campagnes/gevechtsvliegtuigen/bommenwerpers-kosten-stukken-van-mensen

Een strijd waar NAIS volledig achterstaat!

 

Animal Rights – Against Animal Testing

Een groepsgesprek met Robert over de werking van de stichting waar wij sinds verleden jaar lid van zijn.

En nu we het daar toch over hebben teken aub de petitie voor de vrijheid van de Radboud apen: Animal Rights eist de vrijlating van de laatste twee proefapen die opgesloten zitten in het proefdiercentrum van de Radboud universiteit in Nijmegen. Het proefdiercentrum kwam eerder in opspraak vanwege het bewust dorstig houden van de proefapen: zij krijgen nog geen glas water per dag: teken de petitie hier: https://www.animalrights.nl/red-de-radboud-apen

 

 

Vrouwen tegen Fascisme/Racisme-Antwerpen

Het geplande groepsgesprek viel zowat in het water. Er was weinig belangstelling. Misschien omdat we even daarvoor al fameus in de clinch gegaan zijn met de Gentse feministengroep FEL. Hun idee van feminisme druist geheel en volledig in tegen ons idee. Het “them (men) against us (women)” viel bij ons niet in goede aarde. De opmerking dat wij ons niet 'feministen' noemen maar vrouwen die hun mannetje kunnen staan en dat onze beste kameraden mannen zijn viel dan weer bij hen niet in goede aarde. We hebben nog een poging gedaan om uit te leggen dat de antifavrouwen doodgewoon de initiatiefnemers zijn van de actiegroep en dat wij vrouwen, moeders, grootmoeders -de mannen, vaders en grootvaders, holebi’s, travestieten en transgenders met open armen ontvangen bij acties tegen neo-nazi’s!

Dan hebben we de groep verlaten. Het werd verdomd vermoeiend.

Maar hoe dan ook tijdens het weekend hebben we aan belangstellenden die tot bij de stand kwamen en interesse hadden toch ons zegje kunnen doen.

Mensen (vrouwen én mannen) die zich geroepen voelen om actie te ondernemen tegen het woekerende Fascisme/Racisme kunnen ons altijd mailen : antifara.vrouwen@gmail.com