Foto’s : TigerSwan US huurlingen werden geïdentificeerd.

Activisten in Standing Rock hadden hun eigen ‘Intel’

 

Artikel door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/05/photos-tigerswan-mercenaries-hired-by.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

TigerSwan huurlingen en andere beveiligingsdiensten, ingehuurd door Dakota Access Pijpleiding werden gefotografeerd door wateractivisten in Standing Rock.

De rol van TigerSwan-- VS huurlingen in Afghanistan, die werden ingehuurd door Dakota Access Pipline om toezicht te houden op hun private beveiligingsdiensten –- werd verleden week onthuld in documenten gelekt naar The Intercept.

In een afzonderlijk verslag identificeerde Kyle Kirchmeier, sheriff van Morton County, TigerSwan als enige baas boven al de andere beveiligingsfirma’s die ingehuurd werden door DAPL, wat bevestigd werd in de documenten gelekt naar The Intercept.

Kirchmeier zei dat 10 Code en Silverton de DAPL bewakingsagenten waren die op 3 september aanwezig waren tijdens de aanval van de honden.

De gevechtshonden werden geleverd door Frost Kennels.

 

Kirchmeier zegt verder dat volgende beveiligingsfirma’s ingehuurd werden door DAPL en werkten onder TigerSwan :

Leighton Security en HE Security voor bewaking van het materieel op de werkplaats, 10 Code en Russle Group Security stonden in voor de beveiliging van de booroperaties, en SRG Security voor de verfilming van werkzaamheden.

Kirchmeier zegt in zijn verslag dat noch TigerSwan, noch Frost Kennels vergunningen hadden om te werken in Noord Dakota.

De sheriff van Morton County, Kyle Kirchmeier was verantwoordelijk voor het massale konvooi van gemilitariseerde politie in Standing Rock, dat resulteerde in zware verwondingen aan ongewapende activisten, veroorzaakt door het traangas, rubber kogels en waterkannonnen in vriestemperaturen.

In een verslag van oktober bevestigde Kirchmeier de identiteit van een tweede hondentrainer verantwoordelijk voor de gemene aanval op ongewapende wateractivisten.

Eerder werd Ashley Welch geïdentificeerd.