Leonard Peltier zegt “ Indian Lives Matter” in nieuw interview

Bron: International Leonard Peltier Defense Committee : http://www.whoisleonardpeltier.info/general/leonard-peltier-says-indian-lives-matter-in-new-interview/

Vertaald door NAIS, steungroep Leonard Peltier, Vlaanderen: www.denaisgazet.be

 

De welbekende Native Amerikaanse activist en politieke gevangene sprak met de New York Daily News over zijn tijd in de gevangenis en hoop voor de toekomst.

Leonard Peltier, de welbekende Native Amerikaanse activist die veertig jaar in de gevangenis zit, zei in een interview dat maandag gepubliceerd werd in de New York Daily News- dat hij de tol betaalt voor de strijd die hij heeft geleverd voor de waarde van inheemse levens.

“Dat is waar wij steeds voor gestreden hebben- om dat idee dat indiaanse levens niets waard waren te veranderen,” zei Peltier, die zich afvroeg waarom er niemand voor de rechtbank gebracht werd voor het doden van Joseph Stuntz, een jonge Native Amerikaan die gedood werd in een schietgevecht met de FBI. Maar Peltier werd 2x levenslang veroordeelt voor de dood van twee FBI agenten in hetzelfde vuurgevecht.

 

Peltier was een leidende figuur binnen de American Indian Movement (AIM), een militante groep die ijverde voor Native Amerikaanse autonomie en cultuur, tijdens de piek in de politieke activiteit in de 1970’s.

 

Lees meer: http://www.telesurtv.net/english/news/Leonard-Peltier-Says-Indian-Lives-Matter-in-New-Interview-20160530-0043.html.