* Zapatista’s verklaring: “Inheemse gemeenschap van San Francisco Xochicuautla laffelijk verraden!”

San Francisco Xochicuautla, Lerma, Staat of Mexico- van 18 juni tot 7 juli 2015 werd de inheemse gemeenschap van San Francisco Xochicuautla, Lerma belegerd door arbeiders van het “Autovan S.A. de CV” bedrijf die beschermd werden door de federale politie en stafleden van de overheid.

Gezamenlijke verklaring van de CNI en EZLN over het laffe verraad tegen de inheemse Ñatho gemeenschap van San Francisco Xochicuautla, Lerma

 Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/04/zapatistas-cowardly-betrayal-of.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Aan de volkeren van de wereld

Aan de alternatieve PERS.

 

23 april, 2016

 

Het ‘National Indigenous Congress’ (CNI) roept de maximum alarmfase uit na het laffe verraad op de Ñatho gemeenschap van San Francisco Xochicuautla, voor de uitvoering van het Toluca Naucalpan Highway project, en ook na de aanval op de gemeenschapspolitie in Ostula.

Wij roepen iedereen, organisaties en particulieren in solidariteit op om alert te zijn en te luisteren de oproep die de gemeenschap van Xochicuautla gedaan heeft.

 

Wij veroordelen dat:

 

Op maandag 9 april, om 9 uur in de ochtend, meer dan 1000 federale politieagenten van de CES (State Commission for Citizen Security) en FAR (Reaction Forces) de gemeenschap langs drie kanten binnendrongen: door de Buenavista buurt; via Cuauhtémoc straat naar de “Lampeni” lokatie; en naar “Lapondishi”, de site van het ‘Kamp voor Vrede en Waardig verzet’, dat dan door de politie vernield werd.

 

In Lampeni was het huis en erfgoed van kameraad Armando García Salazar, de oom van David Ruíz García, een afgevaardigde van een ‘National Indigenous Congress’ die in augustus 2014 de gedachtewisseling tussen de CNI en de EZLN bijgewoond heeft in de Zapatista gemeenschap van La Realidad.

Zo’n 25-tal mensen, meest vrouwen verzamelden zich in dat huis om het te verdedigen.

Toen zij door de politie buitensporig gewelddadig werden uitgedreven, werd de 64 jarige kameraad Isabel Hernández, tegen de grond geslagen. Zij droeg een klein kindje in de armen.

 

Beambten geflankeerd door de politie overhandigden aan kameraad Armando een papier met informatie dat zijn huis op federale grond stond en dat het moet afgebroken worden. Zij toonde hem ook het onteigeningsbevel waarvoor hij reeds een gerechtelijk gratieverzoek had gekregen. (amparo)

Zonder verdere woorden werden alle mensen in het huis met geweld buitengezet, en alle bezittingen werden naar buiten gesmeten.

Behalve documenten, kledij en werkgereedschap.

 

Eens te meer demonstreert de slechte overheid dat de wetten die de rechtsorde vertegenwoordigen niet meer zijn dan ‘tools’ die enkel gerespecteerd worden wanneer zij kunnen gebruikt worden tegen het volk. Deze uitdrijving en repressie is een schending van het gerechtelijke gratieverzoek toegestaan in de amparos 1123/2015 and 771/2015 on February 15, 2016 op 15 februari 2016. Het grootste deel van de autoriteiten werden hiervan door de rechtbank op de hoogte gesteld, ook de SAASCAEM.

 

Op zondag 10 april, werden kameraden van de gemeenschapspolitie van de Santa María Ostula gemeenschap aangevallen in de omgeving van San Juan de Alima,Michoacán.

Gemeenschapslid Francisco Grajeda werd gedood en gemeen