DAPL VERGUNNING GEWEIGERD- DAPL TREKT HET ZICH NIET AAN!

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/12/live-standing-rock-spirit-resistance.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Zondag werd de vergunning voor Dakota Access Pijplijn door het Army Corps of Engineers geweigerd!

Standing Rock voorzitter Dave Archambault maakte het nieuws in het Oceti Sakowin kamp bekend, de aankondiging werd live uitgezonden op Standing Rock Spirit Resistance Radio.

Zondagavond lieten de eigenaars van DAPL weten dat er voor hen niets was veranderd.

 

“ Zoals steeds gezegd, ETP en SXL zijn vastbesloten om dit vitale project af te werken en verwachten de afwerking van de constructie zonder enige extra omleggingen in en rond het meer OAHE.

Niets van wat de overheid vandaag heeft gedaan kan daar hoe dan ook verandering in brengen,” aldus stelden Energy Transfer Partners en Sunoco in een verklaring zondagnacht. http://www.businesswire.com/news/home/20161204005090/en/

 

Toen de aankondiging in het kamp rondgegaan was, werden de activisten in de live uitzending door sprekers van het Oceti Sakowin kamp met aandrang gevraagd om het kamp NIET te verlaten.

Het was immers te verwachten dat DAPL de weigering van het US Army Corps of engineering zou negeren en verder zou gaan zoals DAPL het ook in het verleden gedaan heeft.

 

De vraag is nu of President Obama leger en politie op DAPL gaat afsturen vanwege 'boren zonder vergunning', zoniet heeft die aankondiging van de weigering geen greintje zin.

Het zal gezien worden als een andere VS- en bedrijven- strategie om de wateractivisten en de duizenden veteranen die nu in Standing Rock samen zijn met 10.000 anderen , naar huis te sturen.

 

Aankondiging van het Army Corps

Army POC Moira Kelley zei vandaag: “De dienst van het leger zal een gebruiksrecht- dat de Dakota Acces Pijplijn zou toelaten om onder het meer van Oahe in Noord Dakota over te steken- goedkeuren, dat heeft de Assistent secretaris van het leger vandaag aangekondigd.

Jo- Ellen Darcy zei dat haar beslissing gebaseerd was op de noodzaak om alternatieve routes voor de oversteek van de Dakota Access pijplijn te onderzoeken.”

Haar kantoor had op 14 november 2016 aangekondigd dat ze de beslissing over het gebruiksrecht uitstelden om de mogelijkheid om gesprekken met de Standing Rock Tribe- wiens reservaat 0,5 mijlen zuidwaarts ligt van de geplande oversteek- te kunnen voeren.

Tribale autoriteiten hebben herhaaldelijk hun bezorgdheid uitgesproken over het risico dat een pijplijnscheur of lek kan betekenen voor de watervoorraden en Treaty Rechten.

“Alhoewel we steeds doorgegaan zijn met de gesprekken en het uitwisselen van nieuwe informatie met de Standing Rock Sioux en Dakota Access, is het duidelijk dat er nog meer moet gedaan worden.” Zei Darcy.

“De beste manier om dat werk af te maken op een verantwoorde en snelle manier is om alternatieve routes voor de pijplijnoversteek te onderzoeken”

Darcy zei dat het onderzoek komen van alternatieve routes het best bereikt kan worden door een ‘Environmental impact Statement’ (*) met volle publieke input en analyses.

De Dakota Access Pijplijn is een ongeveer 1.172 mijl lange pijplijn die de Bakken en Three Forks olie productiegebieden in Noord Dakota zou verbinden met een bestaande ruwe olie terminal nabij Pakota, Illinois.

De pijplijn heeft een diameter van 76 centimeter en zal naar verwachting 470.000 vaten olie per dag transporteren, met een vermogen zo hoog als 570.000 vaten.

De huidige geplande pijplijn route zou door Lake Oa