Holocaust- ontkenner Ernst Zündel overleden

 

Door Ed Steffens- Anti-Fascistisch Front

8 augustus 2017

 

 

 

Maandag 7 augustus 2017 is in zijn huis in Duitsland de notoire Holocaust-ontkenner Ernst Zündel (foto boven) overleden. De 78-jarige Zündel overleed ingevolge een hartstilstand, wat bewijst dat sommige mensen niet sterven na hun eerste of zoveelste leugen.
De in Duitsland geboren Ernst Zündel emigreert op 19-jarige leeftijd naar Canada om zijn legerdienst in Duitsland te ontvluchten. In 1977 richt hij Samisdat Publishers op die publicaties uitgeeft als ‘The Hitler We Loved and Why’, met Zündel als mede-auteur, ‘Did Six Million Really Die? The Truth At Last’ en ‘Auschwitz, Dachau, Buchenwald: The Greatest Fraud in History‘. Begin jaren tachtig groeit Samisdat Publishers uit tot een wereldwijde verdeler van nazi- en neonazi-affiches, -bandopnames en -memorabilia, en boeken waarin de Holocaust wordt ontkend. Samisdat Publishers verspreidt ook publicaties over de oorlogsmisdaden van de geallieerden tegen nazi-Duitsland en de oorlogsmisdaden van de Israëli’s. Niet in het minst in West-Duitsland wordt veel materiaal van Samisdat Publishers besteld.
In 1983 dient Sabina Citron, overlevende van de Holocaust, een klacht in tegen Ernst Zündel die leidt tot Zündels eerste veroordeling in Canada in 1985. In 1988 volgt een tweede veroordeling voor negationisme. Dat Zündel voor zijn verdediging andere Holocaustontkenners als David Irving en Fred A. Leuchter aanhaalde, hielp hem niet. Nadat ook zijn tweede huwelijk met een Canadese vrouw in een echtscheiding eindigt, verlaat Zündel Canada voor de Verenigde Staten van Amerika. Daar is men hem echter liever kwijt dan rijk en stuurt men hem terug naar Canada. Hoewel Zündel meer dan veertig jaar in Canada woonde, kreeg hij nooit de Canadese nationaliteit en in 2005 wordt Zündel teruggevlogen naar Duitsland… waar hij bij aankomst op de luchthaven van Frankfurt onmiddellijk wordt aangehouden.
Na een rechtszaak die meer dan een jaar aansleept – en Zündel zich onder andere laat verdedigen door een advocate die tijdens de rechtszaak met overtuiging “Heil Hitler” roept – wordt Zündel in 2007 tot een gevangenisstraf van vijf