Keulen: tegen seksistisch geweld en racisme

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8309

Komende zaterdag wil Pegida in Keulen gebruik maken van het incident van ongewenste seksuele intimiteiten op nieuwjaarsnacht. Wij veroordelen seksisme, ook alledaags seksisme en onderdrukking van vrouwen zoals dit ingebakken zit in het winstsysteem. We verzetten ons ook tegen racisme en extreemrechts, deze nieuw verklaarde verdedigers van vrouwen die zich enkel uitspreken tegen seksueel geweld door buitenlanders maar ondertussen de eigen vrouwen aan de haard als huismoeder willen opsluiten. Dinsdag waren er ongeveer 500 betogers in Keulen tegen seksisme en tegen racisme. Met het protest tegen Pegida in Antwerpen komende zaterdag verklaren we ons ook solidair met het gelijktijdige protest tegen Pegida in Keulen. Hieronder een standpunt over wat in Keulen gebeurde door de linkse socialisten van Sozialistische Alternative.

 

 

 

Tijdens nieuwjaarsnacht was er rond het centrale station van Keulen een grootschalige en gewelddadige seksuele aanval op vrouwen, vaak ging dit gepaard met andere misdadige activiteiten zoals het stelen van handtassen. De vrouwen die slachtoffer van dit geweld waren, omschreven het als een nachtmerrie. Er zijn al meer dan 60 klachten ingediend, ongeveer een kwart hiervan wegens ongewenste seksuele intimiteiten [ondertussen is dit aantal opgelopen tot 150 klachten waarvan drie kwart wegens ongewenste seksuele intimiteiten]. Omdat er vermoedelijk mannen van Arabische afkomst bij de misdaden betrokken waren, zien rechtse groeperingen er een kans in om haat tegen alle vluchtelingen en moslims op te voeren. We moeten de strijd tegen seksisme en geweld voeren, maar we moeten ons tegelijk verzetten tegen elke vorm van verdeeldheid en dus ook tegen racisme.

Op 1 en 2 januari werd nog weinig gemeld over de incidenten, maar vanaf 3 januari waren er steeds straffere krantentitels met ook steeds minder duidelijkheidheid over wat er gebeurd was.

Wat gebeurde er?

Volgens ooggetuigenverslagen en video’s stond er tijdens nieuwjaarsnacht een grote menigte op het plein voor het station. Er stonden enkele groepjes die voetzoekers gooiden naar omstaanders en kleinschalig vuurwerk afstaken. Dit gebeurt wel meer in de buurt van de Deutzer brug. Op basis van foto’s en video’s lijkt het overdreven om te spreken over 1000 mannen die hierbij be