O’odham in Mexico Protesteren tegen Trump’s grensmuur

Foto copyright Lynn Saul, The Gate, March 25, 2017

 

Bekijk de foto’s van Ofelia Rivas in Censored News hier: http://bsnorrell.blogspot.com/2017/03/traditional-oodham-in-mexico-protest.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

29 maart 2017

De Tohono O’odham overheid in Sells, Arizona, Tribale politie, VS grenspatrouilles en andere federale agenten hebben de meeste activisten en reporters op weg naar het grensmuur protest tegengehouden.

De politie dreigden ermee hun voertuigen aan te slagen indien de activisten verder door wilden gaan naar The Gate. Hoe dan ook, uiteindelijk voerde de Traditionele O’odham Authority in Mexico toch hun protestactie tegen Trump’s grensmuur uit.

 

Zaterdag 25 maart 2017

Alle supporters en reporters die onderweg waren om deel te nemen aan het protest werden tegengehouden door politie en federale agenten. Blanke politiemannen die werken voor de Tohono O’odham overheid, en federale agenten stopten alle reporters en activisten.

De activisten zaten samen gestrand op het Bashas parkeerterrein, Shell Gas Station, en Visitor Centre, ten wachten op O’odham om hen te escorteren teneinde niet beschuldigd te kunnen worden van onwettig binnendringen.

Het protest tegen Trump’s grensmuur werd georganiseerd door de Traditional Authority of O’odham in Mexico.

De grens verdeelt O’odham land.

Lees meer hier: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/oodham-in-mexico-protest-trumps-border.html