Peabody Coal liegt en fraudeert om met milieuvervuilende kolen door te kunnen gaan

Peabody Coal gaat tot het uiterste om de waarheid te verbergen. Dat is geen verrassing, maar het is toch goed om de feiten te kennen. Het zou goed zijn om een collectieve rechtszaak aan te spannen tegen al die lobbyisten en corporate criminelen, waaronder ook de media, wat de Navajo’s van Black Mesa ten goede zou komen.

Veertig jaren van bittere ellende.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/06/peabody-coals-lies-and-fraud-to-keep.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Peabody Coal ging tot het uiterste om te liegen, te frauderen om verder te kunnen gaan met het exploiteren van milieuvervuilende kolen.

Dat betekende 40 jaar bittere ellende voor Navajo’s die zich verzetten tegen gedwongen verhuizingen op Black Mesa.

Zij die gelogen hebben zouden vervolgd moeten worden. Met inbegrip van hen die de leugen verspreid hebben dat de N-aquifer niet uitgeput werd door de ontginningen door Peabody Coal.

 

De levens van Navajo’s van Big Mountain kunnen niet teruggegeven worden, maar de misdadigers, te beginnen met Senator John McCain kunnen aangeklaagd en vervolgd worden.

 

“ Een analyse van de Guardian analysis toonde aan dat Peabody geld doorgespeeld heeft aan ten minste 24 ondernemingen waaronder: handelsondernemingen, Lobbyisten, conservatieve ‘think tanks’, en andere organisaties die campagne voerden tegen klimaatwetenschap en de plannen bevochten van President Barack Obama om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen,” meldt Common Dreams.

 

Peabody Coal financierde groepen om de beweging van Inheemse klimaat- en milieu activisten te bestrijden.

In Arizona zat Alec tussen deze corporate criminelen.

 

De Guardian schrijft:

“Onder Peabody’s begunstigden, heeft het ‘Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change’ benadrukt – onjuist- dat koolstofuitstoot geen bedreiging vormt maar een ‘levens elixir’ is, terwijl de 'American Legislative Exchange Council' probeert de regels van het 'Environmental Protection Agency' probeert te niet te doen.

Ondertussen voeren de 'Americans for Prosperity' campagne tegen de prijszetting voor koolstofheffingen.

De chapter van Oklahoma stond op de lijst.

http://www.commondreams.org/news/2016/06/13/revealed-how-coal-giant-became-treasury-dept-climate-denialists