OBAMA WERD VRAGEN GESTELD OVER NATIVE RECHTEN EN DAKOTA ACCES PIJPLIJN- HOORDE HET IN KEULEN DONDEREN

Foto President Obama werd in Laos vragen gesteld over de rechten van de Native Americans en de Dakota Acces Pijplijn. Obama zei dat hij daar niets kon over vertellen en dat hij er met zijn staf moet over praten.

He praatte vooral over hoe goed hij samenwerkte met Native Amerkaanse tribes.

 

Een Maleisische reporter stelde vragen over Standing Rck en wat hij deed voor de bescherming van voorouderlijk land, het zuivere water en milieu rechtvaardigheid.

 

Obama’s antwoord: “ik weet daar de details niet van. Ik moet mijn staf raadplegen en zien wat we hiermee doen.”

https://www.c-span.org/video/?c4619223/obama-dakota-access-pipeline

Nu is gebleken dat de Dakota Acces Pijplijn reeds in de lente van 2014 de vergunning had aangevraagd aan de US Dept. of Energy- nog voor het bezoek van Obama aan Standing rock in juni 2014.

 

Obama werd gefotografeerd met baby’s in zijn armen en beloofde daar en toen om samen te werken met Dakota, Nakota, Lakota aan een mooie toekomst.

Alhoewel Obama de Keystone XL verwierp werd in stilte een vergunning voor een nieuwe pijplijn toegestaan.

 

Deze nieuwe pijplijn vergunning , waaronder Dakota Acces Pijplijn, werd in secties met doorsluispunten verleend, om zo publieke ontdekking en verzet te vermijden.

De nieuwe pijplijn gaat helemaal van de Alberta teerzanden naar de Golf van Mexico.

 

De nieuwe pijplijn had alreeds een vergunning gekregen voor een jaar, op het moment dat Obama de Keystone XL in november 2015 afwees.

 

Dakota Acces pijplijn voerde een laffe aanval met gevechtshonden en pepper spray uit op de Native Amerikanen die hun begraafplaatsen beschermden. Zes mensen waaronder een zwangere vrouw en een kind werden gebeten en velen werden getroffen door de pepper spray.

Democracy Now was aanwezig en heeft de aanval uitgezonden.

 

Hoe dan ook , de Morton County Sherrif’s office gaf een verklaring vol

leugens uit over het gebeurde.

 

Mainstream Media die weigeren ter plaatse te komen, waaronder ook de Associated Press publiceren de leugens en geruchten zonder een poging te doen om de zaak degelijk te onderzoeken.

________________________________________________________________

Zondag 11 september

Nota van NAIS: Op Facebook en sociale media gaan er ook veel misleidende geruchten rond. FB maakt dat makkelijk, men deelt de foto’s en zogenaamde ‘indianenkenners” geven daar dan nog eens hun eigen verhaal aan.

Het ‘grote' nieuws in de media en op FB dat de laatste dagen de ronde doet is dat “de strijd gewonnen zou zijn omdat Obama is tussengekomen.” Niets is minder waar: de strijd gaat voort!

Lees : “Obama’s intervention is misleading in voluntary pause of portion of pipeline.” Op Cenored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/us-departments-will-not-allow-pipeline.html

Straks: Nederlandse vertaling in de Gazet